Szépségközpont: minden egy helyen, ami a szépséghez, a testi-lelki megújuláshoz kell

Van egy hely Pécsett, ahonnan amellett, hogy megszépülve, de egészen biztosan feltöltődve is távoznak a vendégek. A Hajnalfény szépségközpont éppen húsz éve működik Kertvárosban, és vonzerejét a magas szakmai színvonal mellett elsősorban az alapítója, Sziklainé Bán Hajnalka személyének köszönheti. Hajni „véletlenül” lett fodrász, az anyósa inspirálta ezt a döntését, de sikere már ügyességének, folyamatos tanulni vágyásának – időközben bronzkoszorús fodrászmester, kamarai fodrászszakértő és mestervizsga-elnök is lett –, az új iránti fogékonyságának köszönhető, no meg annak, hogy mindig a lehető legjobban teljesítse a vendégei kérését. Családi vállalkozásként a mai napig a férjével fejlesztik, építik az üzletet, az utóbbi hónapokban a szó szoros értelmében, hiszen idén márciusban új helyre, egy a jelenleginél sokkal tágasabb, modernebb üzletbe költöznek. Ez minőségi változást hoz az életükbe.

 

– A Hajnalfény szépségközpont indulása óta azt a koncepciót követi, miszerint mindent, ami a szépséghez, a testi-lelki megújuláshoz kell, egy helyen találjanak meg a vendégeink. Ennek érdekében fodrászat, hajhosszabbítás, kozmetika, kéz- és lábápolás, szempillaépítés, masszázs is van nálunk, és nem csak nőknek. Hagyományos eljárásokkal ugyanúgy dolgozunk, mint a legújabb technológiával. Nagyon régóta foglalkozunk esküvői frizurák és sminkek készítésével, ez egy olyan különleges vonal, ami már az induláskor hírét vitte a szalonnak – mondja Sziklainé Bán Hajnalka.

– A költözéssel egy új fejezet kezdődik az életükben.

– A Táncsics Mihály utcában nyitjuk meg az új 120 m2-es szalont, amely a jelenleginél sokkal tágasabb lesz, és egy nagyon szép miliőben várja a vendégeket. Szeretnénk egy-két kollégával bővülni, de továbbra is az a célunk, hogy a 15–20 éves vendégkörünket a tőlünk megszokott személyes hozzáállással és szakmai tudással szolgáljuk ki. A vendégeink többsége már szinte olyan, mintha családtag lenne.

– Mit várnak önöktől a vendégek?

– Megszokták, ezért várják is az újdonságokat. Folyamatosan képzem magamat, tájékozódom a nemzetközi trendekről – éppen a közeljövőben utazom Bolognába a fodrász világkiállításra –, nálunk mindig van egy új gép, technológia vagy anyag. A szakmai elhivatottságomat tükrözi, hogy imádom a hajápolást, ezen a területen is hamarosan újdonságok várhatók a szolgáltatásunkban. Az új szalonban létrehozunk egy külön szobát azoknak a vendégeinknek, akiknek hajjal kapcsolatos problémájuk van, itt intim körülmények között tudunk ezekről beszélgetni. De a nagyobb tér arra is lehetőséget ad majd, hogy méltóbb körülmények között folytassuk az oktatási tevékenységünket. Szeretnénk ugyanis fejleszteni és továbbvinni a felnőttképzést és az oktatást, amit egy hajkozmetikai márka képviselőjeként több mint 10 évig végeztem. Most is foglalkozom tanulóképzéssel, de tervezem, hogy a már végzett kolléganőket, fodrászokat is akár egy tanfolyam vagy képzés keretében megtanítom az újdonságokra.

– Minek köszönheti a szalon az eddigi töretlen sikerét?

– Soha nem tudhatja az ember, hogy hova vezet az útja, ezért azt vallom, hogy sok mindent ki kell próbálni. Szükség van egyfajta merészségre, megújulásra, kreativitásra. A szakmám számomra hivatás, imádok az emberekkel foglalkozni. Nagyon fontos számomra a visszajelzés, hogy a vendég szemében lássam az örömöt. Szerintem ezt a fajta hozzáállást érzik és értékelik a hozzánk járók. A tanulóimnak is azt mondom, hogy merni kell hinni, belevágni dolgokba, és az álmok valóra válnak. Mint ahogy egy nagyon régi álmom vált valóra az új szépségközponttal.

K.T.