Hírlevél – 2024. április 4.

 

Kamarai Kétperces

Kamarai Kétperces

Ön a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara hírlevelét olvassa.
#A vállalkozó szerint
Tisztesség, szakmai tudás és a másik ember megbecsülése – ezek nélkül nem érdemes vállalkozni.

A kamara szakképzésért felelős alelnöke, Várszegi Gyula Életmű díjat vett át a Kamarai Díjátadó Gálán. Az ő útmutatása a fiatalabb vállalkozásoknak:

“Mindenekelőtt legyenek tisztességesek, és folyamatosan fejlesszék a szakmai tudásukat. Ha valaki tisztességes és emberségesen áll mindenhez, nem lehet gond. Azt tartom, hogy a vállalkozók többsége a társadalom szürke hőse, aki reggeltől estig, de még éjjel is a vállalkozásán dolgozik, ehhez pedig erő kell, tisztesség, hit és szakmai tudás. A naprakész tudás szakmai párbeszédre is lehetőséget teremt, fontos, hogy el tudjam mondani a véleményemet, de a másikét is hallgassam meg, mert abból is lehet tanulni. A mestervizsgára való felkészülés is egyfajta önképzés is. Sokan azért is jelentkeznek a felkészítő tanfolyamra, mert szeretnének magasabb szintre lépni, naprakész tudásra szert tenni. Évente harminc és ötven között van azoknak a száma, akik szeretnék megszerezni a mesterlevelet. ”

Várszegi Gyula

Várszegi Gyula
GLOBAL Csoport 2012 Kft. ügyvezető


#Lendület

2024. március 22-én megalakult a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara új testülete. A vállalkozások ismét Dr. Síkfői Tamást választották a kamara elnökévé. Ismerje meg az !


#Baranya

Ha kíváncsi arra, hogy milyen gazdaságfejlesztési és együttműködési lehetőségei vannak a vidéki önkormányzatoknak és vállalkozásoknak, jöjjön el a legközelebbi szakmai fórumok valamelyikére.


Automatizált fájdalomküszöbmérő berendezést a Z Elektronika Kft.#Külföld

Exportálna? Használja ki a támogatott kiutazási lehetőséget Lengyelországba, Dél-Koreába, hogy új üzleti partnereket szerezzen.


Nemzetközi gazdasági hírek – Olvasson az uniós gazdasági, üzleti vonatkozású hírekről és szakpolitikai aktualitásokról.


Az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület kiadásában megjelent című kiadvány márciusi számában aktuális gazdaságpolitikai kérdésekről olvashatnak világpolitikai megközelítésben.#Tudás

Érdeklik a legújabb e-kereskedelmi trendek? – EKERNAP.


Hogyan lehet megszerezni a vevők figyelmét 2024-ben? Hogyan szólítsuk meg a potenciális vevőket eredményesebben, mint a konkurencia? Hogyan használjuk fel a mesterséges intelligenciát a mindennapi marketinghez? Ezekre a kérdésekre ad válaszokat és megvalósítható megoldásokat a marketing szövegírás workshop.


AMULET webinar – Ismerje meg a legújabb építőipari technológiákat, szabályozásokat!#Lapszemle

Érdekességek a kamarai magazinból

Annak idején a tanulóképzésbe a szakember utánpótlásunk megteremtése érdekében vágott bele a Gyapinet Bt.


A futás alatt ébredő gondolatok segítik Ruszák Miklóst, a MyPro Solutions Kft. tulajdonosát a problémamegoldásban.


Az építőipari generálkivitelezéssel foglalkozó Götz és Társai Kft. ügyvezetője a nemzetközi „Év furgonja” díjat elnyert Ford Transit Custom Van-t .


#Üzleteljünk a világban

Nemzetközi üzleti partnerségi ajánlatok


Lengyel cég haj- és arcszőrzet ápolási termékeket és kiegészítőket keres kizárólagos forgalmazásra.Olasz forgalmazó a barkácsolás, lakberendezés és kertészkedés területén működő gyártókat keres forgalmazásra.Román utazási iroda új nemzetközi üzleti partnereket keres (pl. szállodák, turisztikai ügynökségek, utazásszervezők) a romániai kiutazó turisták számára, beszállítói szerződések keretében.Török nagyvállalat potenciális együttműködéseket keres a határbiztonsági felügyeleti rendszerek, a katasztrófavédelem, a katasztrófaelhárítási rendszer és a robotrajz, a lokalizáció és navigáció, a viselhető technológiák és az AI-megoldások területén.Dán cég fitness és életmód termékek beszállítóit keresi.

A teljes üzleti adatbázis itt érhető el, angol nyelven.

Nem találja, amit keres, vagy be szeretne kerülni az Enterprise Europe Network adatbázisába?
Írjon e-mailt munkatársainknak: