Hírlevél – 2024. április 18.

 

Kamarai Kétperces

Kamarai Kétperces

Ön a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara hírlevelét olvassa.
#A vállalkozó szerint
Csaknem 10 éve a rövidtávú lakáskiadás területén dolgoztunk Budapesten, amikor a világjárvány megjelenésével a vállalkozásunk gyakorlatilag két hét alatt a földbe állt, és hirtelen nem tudtuk, merre haladjunk tovább.

Három választásunk volt; visszamegyünk egy multicéghez dolgozni, külföldre megyünk dolgozni, vagy elköltözünk vidékre és az eladott budapesti lakások árából megvalósítjuk a már néhány éve tervezgetett kabinszálláshelyünket – az utóbbit választottuk. Olyan helyet kerestünk, ahol még a környéken sincs ilyen jellegű szálláshely, valamint még megfizethetők a telekárak. Hosszúhetényt egy pályázatíró ismerősom ajánlotta, és éppen volt egy szabad 1,2 hektáros eladó telek a falu szélén, a Zengő lábánál, amely tökéletesnek tűnt a kabinok megépítéséhez. Immár három év távlatából és a projekt létrejöttével mi is úgy gondoljuk, hogy Hosszúhetény tökéletes választás volt, már csak a többi helyi és pécsi turisztikai képviselő miatt is, akikkel együtt tudunk dolgozni.

A kabin szálláshelyek megvalósítása mellett a fenntartható turizmusba is jobban beleástuk maguknak, így országos és nemzetközi szinten veszünk részt találkozókon és konferenciákon, valamint ebben a szemléletben is üzemeltetjük a StagLand Kabinokat. Hosszútávú célunk pedig az, hogy egy fenntartható szálláshely referencia központtá váljunk, jó gyakorlatokat mutatva a többi szálláshely számára.

Benkő Bianka

Benkő Bianka
Stagland Kft. ügyvezető


#Marketing

Hogyan lehet megszerezni a vevők figyelmét 2024-ben? Hogyan szólítsuk meg a potenciális vevőket eredményesebben, mint a konkurencia? Hogyan használjuk fel a mesterséges intelligenciát a mindennapi marketinghez? Ezekre a kérdésekre ad válaszokat és megvalósítható megoldásokat a .


#Forrás

Amennyiben most indítana egyéni vállalkozást, vegye igénybe a !

közös kutatás-fejlesztési projektet!

Díjkedvezményt kapnak a kisvállalkozások az .

Vegyen részt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz aktualitásait bemutató -n!#Baranya

Ne siess, !

Ha kíváncsi arra, hogy milyen gazdaságfejlesztési és együttműködési lehetőségei vannak a vidéki önkormányzatoknak és vállalkozásoknak, jöjjön el a legközelebbi szakmai fórumok valamelyikére.#Figyelő

Kövesse a hazai és az EU-s jogszabályi változásokat a Heti jogász segítségével.

A versenyszférához sorolt, legalább 20 főt foglalkoztató hazai cégek több mint fele (54%) vélte úgy, hogy árat fog emelni a közeljövőben, amely lényegesen alacsonyabb a tavalyi (74%) és a tavalyelőtti (73%) aránynál.#Versenyek

Ide-süss! verseny döntősei – a legjobb receptek.

Napelemes helikopter – megújuló energiák a Villany-Ász versenyen (is).

Fogaskerekes körhinta a Gép-ésszel verseny II. fordulójában.

Pontozott a zsűri! Épít-ésszel verseny döntősei.

Pneumatikus targoncákat bírált a zsűri az AutóMánia versenyen.#Lapszemle

Érdekességek a kamarai magazinból

: az e-kereskedelem mindenkinek potenciál az RG-STÚDIÓ szerint.

Internet nélkül megáll az élet…- van megoldás. Vannet.

Hamarosan Pécsett nyit új irodát az Anderson Group Hungary.


#Üzleteljünk a világban

Nemzetközi üzleti partnerségi ajánlatok

Lengyel cég természetes test- és hajápoló kozmetikumok gyártóit keresi üzleti együttműködés kialakításához.Izraeli cég egyedi CNC megmunkálású acél alkatrészek gyártóit keresi egyedi rajzok alapján.

Német kazángyártó keres beszállítókat acélszerkezetekhez és platformokhoz.

Napelemes acélszerkezetek összeszerelésével foglalkozó belga vállalat horganyzott alapozócsavarok európai gyártóját keresi.

Spanyol vállalat kémiai reagensek beszállítóit keresi.

Lengyel fenntartható lakástextíliák gyártója perkálpamut, biopamut, vászon, waffelpamut, selyem, gyapjú és pamut takarók, törölközők és hurkolt pamut befejező üzemek gyártóit keresi.

A teljes üzleti adatbázis itt érhető el, angol nyelven.

Nem találja, amit keres, vagy be szeretne kerülni az Enterprise Europe Network adatbázisába?
Írjon e-mailt munkatársainknak: