Az ételre, az italra vagy magára a helyre biztosan emlékezni fogsz

Alig van olyan pécsi, aki nem ismeri a Király utcában működő és sokak által látogatott Nana Bistrot. Rengeteg fotó kering a közösségi médiában olyan eseményekről, egy-egy jó hangulatú estéről, szemet gyönyörködtető és ízlelőbimbókat kényeztető ételekről, italokról, amelyek a hely különleges atmoszférája miatt születtek. A Nana működése 8 éve alatt már számos nagyközönségnek szóló eseménynek is helyet biztosított, így többek között láthattunk remek hangulatú divatbemutatót és dizájnerkiállítást a DesignPécs keretében. A Nana fenntartható étteremnek minősül, emellett már egy másik elismeréssel is rendelkezik: a közelmúltban a prémium pezsgőkészítésben ismert somlói Kreinbacher Birtok választotta be Kreinbacher Nagykövetség programjában a legelismertebb éttermek közé.

 

– A Nana bisztró és bár egyben, emellé jön a mindenki által kedvelt hatalmas tér, a helynek éppen ez a komplexitása vonzó a vendégeink számára. Nemzetközi konyhát viszünk, igyekeztünk úgy összeválogatni az ételeket, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Az olasz tésztáktól, a pizzáktól a magyaros ételekig, a steakig, az egészen egyszerű bisztrókonyhai kínálattól a jóval összetettebb ételekig mindent meg lehet kóstolni nálunk – mondja Szabó Zoltán üzletvezető. – Az étlap összeállításakor arra törekedtünk, hogy mindenki megtalálja azt, amit keres, egy üzleti megbeszélés, egy vállalati vagy családi rendezvény, esetleg egy baráti találkozó is otthonra leljen nálunk. Elsősorban olyan vendégeket várunk – legyenek helyiek, turisták, esetleg külföldiek –, akik igényes szolgáltatásra vágynak.

– Mi a különlegessége a Nanának?

– Talán nem túlzás azt mondani, hogy Pécsett (kis elfogultsággal) a legjobb bár nálunk található, a koktélok és az italkínálatunk egyedi és minőségi. A konyhánk az alapanyagok használatában, a konyhatechnológiában, illetve a tálalásban magas színvonalat képvisel, ez részben köszönhető az igényes helyi beszállítóinknak és a folyamatosan fejlődő szakembergárdánknak is. Törekszünk a fenntarthatóságra, és ez nemcsak marketingfogás részünkről, a környezetbarát tisztítószerektől kezdve a GMO-mentes alapanyagokon át az újrahasznosított papírból készült szalvétáig valóban figyelünk a környezetünk megóvására. Azt gondolom, hogy ma már minden jó érzésű vendég törekszik arra, hogy olyan helyet keressen, ahol ezt előtérbe helyezik.

Bár Szabó Zoltán nem mondja, de minden mondatán érződik, hogy számukra a legfontosabb a vendég, akiért még az éttermet is elhagyják, ha a helyzet úgy kívánja.

– Egy alkalommal egy külföldi delegáció számára foglaltak két estére asztalokat. Az első alkalommal minden rendben volt, nagyon ízlett nekik a feltálalt étel, remekül érezték magukat. Viszont aznap este is sokan voltak a Nanában, ami a hangerő növekedésével járt. Másnap reggel felhívott bennünket a delegációt kísérő munkatárs, hogy nagyon sajnálják, de a csoport tagjait zavarja, hogy túl sokan vannak az étteremben, ezért aznap este egy csendesebb helyszínt választanak. A vacsorát azonban tőlünk szeretnék megrendelni, így este a megadott helyre elszállítottuk a kiválasztott ételeket.

– A Nanában már számos rendezvényt tartottak, esetleg saját eseményeik is vannak?

– Alkalmanként DJ-k szolgáltatják a háttérzenét, fokozva ezzel a jó hangulatot. A Pécsi cégek éjszakáján számos helyi vállalkozás nálunk foglal helyet és várja a leendő munkatársait, az előző években mi voltunk a legnagyobb befogadó étterem az utcában. Már az idei rendezvényre is számos megkeresés érkezett. Bizonyára annak is köszönhető ez az érdeklődés, hogy frekventált helyen vagyunk, illetve annak, hogy mindig igyekszünk a legjobb vendéglátást nyújtani a minket választók számára. A jövőbeni célunk is ez, hogy a kínálatunkat megújítva az eddigieknél még érdekesebb és jobb ételek kerüljenek ki a konyhánkból.

K.T.