Kalandok a Digitális Tudásközpontban

Idén a Villany-Ász, Gép-ésszel és az AutóMánia szakmaismereti versenyek döntősei egy digitális élménytúrán vehettek részt a kamarai IT Bizottság támogatásával.

A 21. század rohamléptékű technológiai fejlődése jelen van a mindennapjainkban, hatással van a gazdaságra, társadalmi környezetünk számos területére. Hatása ma már kézzelfogható a munkaerőpiacon ezért több jól képzett, magas szintű digitális kompetenciával rendelkező szakemberre, munkaerőre lesz szükség, akik az új állások betöltéséhez már rendelkeznek azokkal korszerű készségekkel, kompetenciákkal, amelyek sikeressé és versenyképessé teszik őket a munkaerőpiacon.

Éppen ezért nagyszerű programnak bizonyult a kamarai szakmaismereti verseny döntőbe jutó csapattagjainak szervezett kirándulás a kaposvári Digitális Tudásközpontba, ahol a digitális technológia bemutatásán és a digitális kompetencia fejlesztésen túl betekintést kaptak a jövő munkaerőpiacára is. A kirándulás és a program egyik célja az volt, hogy orientáljuk természettudományos és mérnöki pályák irányába az ez iránt érdeklődő gyerekeket és élményeken keresztül ismerjék meg  a magas hozzáadott értékű technológiák gyakorlati alkalmazását.

KÉPGALÉRIA