„Egy igen jó és támogató közösség része vagyok a kamarában”

Szücs Krisztina 11 éve kezdte meg munkáját a kamara gazdasági osztályán könyvelőként. Szorgalmas, lelkiismeretes és amikor szükséges, szigorú, amely szakmájában elengedhetetlen. Kollégáinak mindig rendelkezésre áll, támogatja a munkájukat. A Gazdasági Iroda pontos működésének egyik fontos és erős fogaskereke. Szücs Krisztina munkáját a kamara Dr. Záray Károly-díjjal ismerte el. A díjra jelölés a munkatársak titkos szavazása alapján történt.

 

– A könyvelés az élet egy olyan területe, amely mindig új kihívások elé állít. A jogszabályok és az adótörvények változása nap mint nap hoz valami újat. Ez a munka sosem oldható meg pusztán rutinból, és éppen ettől szép, ezért szeretem csinálni. Emellett egy igen jó és támogató közösség része vagyok a kamarában, ha egy-egy problémával bármikor bármelyik kollégámhoz fordulok, biztos lehetek benne, hogy mindannyian a megoldásra törekszünk.

– Mi jelent kihívást a munkájában?

– A váratlan helyzetekre való reagálás, amikor felmerül egy kérdés, egy nehézség, és azon törjük a fejünket, hogy miként lehet megoldani. Ilyen például, amikor egy vállalkozó feltesz egy kérdést könyvelés témában laikus módon, amit gyorsan és korrekt módon meg kell válaszolnunk. De említhetem azt a többször megismétlődő esetet is, amikor a vállalkozó a kamaránkhoz utalja az iparűzési adóját, tévesen, mivel az nem hozzánk tartozik, és sikerül kinyomoznunk az elérhetőségét, majd felvesszük vele a kapcsolatot, és rendeződik a helyzet. Többször kaptunk már köszönő e-mailt egy-egy ilyen ügy megoldása után.

– Mi az üzenete az ön számára annak, hogy a munkatársai javasolták erre a díjra?

– Legfőképpen az, hogy jó helyen vagyok. A kamarában csapatban dolgozunk, mindenképpen közösen tudunk előrelépni és számomra az is fontos, hogy számítanak a véleményemre. De én is akár a munkában, akár a magánéleti problémák megoldásában támaszkodhatom erre a közösségre, ami sokat jelent a mindennapokban.

K.T.