Hírlevél – 2024. szeptember 19.

 

Kamarai Kétperces

Kamarai Kétperces

Ön a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara hírlevelét olvassa.
#A vállalkozó szerint
Mikor jön el az idő egy vállalkozás életében, hogy érdemes HR szakembert alkalmazni?

Sok kis- és középvállalkozás más módszerrel próbálja orvosolni az emberi erőforrás problémáit, mint, hogy HR szakemberhez fordulna, vagy felvenne egyet. Pedig a fejlettség elérésének egy magasabb fokán és hosszútávon elkerülhetetlen a menedzsment ez irányú bővítése. A HR tevékenység rendkívül széles spektruma a személyzeti adminisztrációtól kezdve a stratégiai emberi erőforrás menedzsmentig terjedhet. Hogyan válik a HR-re fordított költség olyan megtérüléssé, mellyel működési költségeinket csökkentjük, a know-how megtartását a munkavállalók elkötelezettségét, a cég értékét növeljük.

A kamara májusban újjáalakult Humánerőforrás Bizottsága, a helyi KKV-k számára kíván, a HR-rel kapcsolatos problémáikra, célzott támogatást biztosítani. Ennek érdekében felméri a térség vállalkozásainak HR kihívásait egy kérdőív segítségével, mely az alapját képezi további, a KKV-kat segítő kamarai támogatásoknak is. Mert a vállalkozások legfőbb értéke az ember!

Kérjük, hogy töltse ki Ön is a kérdőívet!

Petrovics Eszter

Petrovics Eszter
Harman Becker Kft. HR menedzser


#Agrármenedzsment

Hiánypótló, innovatív agrármenedzsment képzéssel segíti a PTE Közgazdaságtudományi Kara, együttműködve a NAK Baranya Vármegyei Igazgatóságával, valamint kamaránkkal az agrárvállalkozások vezetőit.


#Helyi

Ismét megrendezésre kerül a DesignPécs, hogy lehetőséget biztosítson a helyi alkotóknak, tervezőknek, kreatív iparági szakembereknek és a művészethez kapcsolódó valamennyi embernek és vállalkozásnak, hogy bemutassák tevékenységüket.

Idén utoljára októberben indul támogatott kamarai gyakorlati oktató képzés.

Regisztráljon a “Beyond Zero” filmvetítésre, mely az üzleti élet fenntarthatósági átalakulásának egyik leginspirálóbb történetét mutatja be!



#Nemzetközi

Innowwide pályázati felhívás 2024 – KKV-k támogatása a világpiacra lépés során.

Norvég célpiaci üzleti kapcsolatépítő esemény szervezésében vett részt kamaránk az egészségipar és gyógyturizmus fejlesztésének érdekében.

Találja meg új üzleti partnereit Bécsben, a Nemzetközi Gépipari Fórumon!

A vendéglátásban, szállodaiparban vagy a borászati szektorban tevékenykedik? Vegyen részt ingyenesen online üzleti tárgyalásokon a HoReCa – Enoexpo 2024 keretében!



#Szakképzés

Mi a pálya?” műszaki pályaválasztó fesztivál 2024-ben is.

1 arany, 2 bronz és 12 kiválósági éremmagyar sikerek a szakmák olimpiáján.

Így ismerkednek a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter tagvállalatainál a munka világával a gyerekek.

A duális képzésben részt vevő tanulókra nem vonatkozik az orvosi igazolások elektronikus megküldésére vonatkozó változás.



#Lapszemle

Érdekességek a kamarai magazinból

Az iFinance Vállalati Pénzügyek Kft. filozófiája szerint a pénzügyekben a távolság sem akadály.

Az építőipari generálkivitelezéssel foglalkozó MB-BAU cégcsoport vezetőjének, Magyari Csabának az életmódváltás lett a szenvedélye – ma már ő biztat sportolásra.


#Üzleteljünk a világban

Nemzetközi üzleti partnerségi ajánlatok

Dán élelmiszer-technológiai vállalat technológiai fejlesztési partnert keres a késztermékek tervezéséhez használt algoritmusának továbbfejlesztéséhez.

Ír sportruházati kkv férfi sportruházat gyártót keres.

Francia vállalat elektromechanikára szakosodott európai alvállalkozót keres hidrogén (H2) üzemanyagcellás (FC) generátorok összeszereléséhez.

Dán lakberendezési cég európai gyártót keres fenntartható lakástextíliákhoz.

Szlovén kutatószervezet PV újrahasznosító céget vagy napelemes hidrogénpaneleket fejlesztő céget keres – EIC Pathfinder pályázathoz.

A teljes üzleti adatbázis itt érhető el, angol nyelven.

Nem találja, amit keres, vagy be szeretne kerülni az Enterprise Europe Network adatbázisába?
Írjon e-mailt munkatársainknak: