Koronavírussal kapcsolatos információk vállalkozások számára

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara igyekszik tájékoztatni a vállalkozásokat a koronavírus járvány kockázatainak minimalizálása érdekében.

Kamarai ajánlások

Javaslat a fürdők újranyitására

A Kormány 168/2020. (IV.30.) Korm. rendelete (megjelent Magyar Közlöny 96. szám) a koronavírus-fertőzéssel szembeni védelmi intézkedések enyhítése keretében úgy rendelkezik, hogy a strandok és a szabadtéri fürdők nyitva tarthatnak és

Bővebben

Friss hírek, információk

Áruforgalmi korlátozások – India

A kormány enyhítette a maszkokra vonatkozó kiviteli korlátozásokat. Engedélyezte a nem-orvosi és nem-sebészeti célú (gyapot, selyem, gyapjú és kötött anyagú) maszkok exportját. Minden más típusú maszk, például az N95 és

Tovább olvasom »

Munkahelyteremtő bértámogatási program

Vissza nem térítendő támogatás a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és szociális hozzájárulási adó 100%-ára 80 milliárd Ft-os keretösszeggel. A 6 hónapos bértámogatás mellé 3 hónap továbbfoglalkoztatást várnak el a munkáltatóktól.

Tovább olvasom »

Turizmus válságintézkedések

A turizmus egyike a koronavírus-járvány által leginkább sújtott ágazatoknak, ezért azt célzott intézkedésekkel kell támogatni – állapították meg május elején az uniós tagállamok turizmusért felelős miniszterei. Megállapították: közös tervre van

Tovább olvasom »

Eurozóna hírek

Az euróövezet gazdasági teljesítménye a járvány miatti visszaesést követően a 2022 végére érheti el a krízis előtti szintet az Európai Központi Bank (EKB) legoptimistább prognózisa szerint.

Tovább olvasom »

Az unió legsúlyosabb recessziója

„Az Európai Unió történetének legsúlyosabb recessziója vár ránk”, jelentette be május 6-án Paolo Gentiloni, brüsszeli gazdasági biztos, az EU tavaszi gazdasági előrejelzésének bemutatásakor. Az EU 27 tagállamának gazdasága rekordmértékű, 7,4

Tovább olvasom »

Új Széchenyi Kártya Program konstrukciók

A Széchenyi Kártya Program keretében, kifejezetten a koronavírus járvány kedvezőtlen gazdasági hatásainak kivédésére és az ennek kapcsán felmerülő finanszírozási igények és gazdasági nehézségek kezelésére új hitelkonstrukciók kerülnek bevezetésre.

Tovább olvasom »

Járvány és adatvédelem

Kulcsszerepet játszhatnak a Covid19 járvány visszaszorításában azok az  okostelefonokon futó alkalmazások, amelyek segítségével visszakereshető, hogy ki-kivel  tartott  kapcsolatot  és  eközben érintkezhetett-e esetleg valakivel, akiről később kiderült, hogy fertőzött volt.

Tovább olvasom »

Közel 60 millió munkahely veszélyben

Megduplázódhat a munkanélküliség Európában a koronavírus-járvány miatt –állítja a McKinsey elemző intézet, amely szerint összességében minden negyedik, versenyszférában dolgozó munkavállalót érinthet a válság.

Tovább olvasom »

Kis lépés vagy nagy lépés?

Kis lépés a tagállamoknak, nagy lépés az Európai Uniónak? Vajon össze lehet-e  így  foglalni  az  állam-és  kormányfők  április  23-i  virtuális csúcsértekezletén történteket?

Tovább olvasom »

Hatékony üzleti lehetőség az online világban

A Szigetvári CsakPONT szervezésében ingyenes Online marketing képzés indul, melyre azokat a szigetvári, sellyei és szentlőrinci járásokhoz tartozó vállalkozókat várjuk, akik láthatóbbá szeretnék tenni termékeiket, szolgáltatásaikat lehetséges ügyfeleik számára.

Tovább olvasom »

Releváns rendeletek

Kamarai hozzájárulás befizetése

Kérjük tisztelt Ügyfeleinket, hogy a kialakult járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel az éves 5.000,- Ft-os kamarai hozzájárulást ÁTUTALÁSSAL szíveskedjenek rendezni március 31-ig!  Az átutalás bármilyen bankszámláról megtehetik, a közlemény rovatban mindenképpen tüntessék fel az adószámot és a „kamarai hozzájárulás” szöveget.

MKB 1030 0002 – 2461 7019 – 7007 3285
(IBAN: HU 64 1030 0002 2461 7019 7007 3285, SWIFT: MKKB HUHB)

Pozitív példák

Mentsük meg a Pécsi Állatkertet!

A Pécsi Állatkert rendkívül nehéz anyagi helyzetbe került a járvány miatt, hiszen március 15. óta zárva tartja kapuit, ezért a belépőjegyek értékesítéséből származó bevételekkel most nem tudnak gazdálkodni. Nagy a

Tovább olvasom »

“egy + egy” egészségünk védelmére

Nagy László, a Techniq 2000 Kft. ügyvezetője felhívást juttatott el a kamarához kérve a megye vállalkozásainak vezetőit, hogy lehetőségükhöz mérten támogassák a gyógyításhoz szükséges eszközök és műszerek beszerzését.

Tovább olvasom »

Anyagi támogatás

A Kronospan cégcsoport az elmúlt héten saját indíttatásból, tiszteletük és megbecsülésük jeléül, mind a Mohácsi Kórháznak mind a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktató Kórháznak, 1-1 millió forint azonnali pénzügyi támogatás átutalásáról

Tovább olvasom »

Díjmentes szakmai segítség a toborzásban

A Job Capital Kft. felajánlja segítségét azoknak a vállalkozásoknak, intézményeknek illetve szervezeteknek, amelyeknek tevékenysége szorosan kapcsolódik a koronavírus elleni küzdelemhez ill. az alapellátások (élelmiszer, egészségügy,…) biztosításához.

Tovább olvasom »

Életerő diák önkéntességi program

A fiatalok többet akarnak adni! A Meló-Diák nagykorú diákok számára szervezetten, teremt lehetőséget arra, hogy az ország stabilitásának fenntartásában közreműködhessenek! A program azt hivatott elérni, hogy összekösse az önkéntes munkát

Tovább olvasom »

Kérdéseit, információit a pbkik@pbkik.hu címre küldött e-mailben ossza meg velünk!