COVID-19 terjedésével kapcsolatos Indiát érintő áruforgalmi korlátozások

A kormány tovább lazította a 2020.03.03-án egyes gyógyszerekre és készítményekre bevezetett exportkorlátozást: a paracetamol készítményei szabadon exportálhatók, azonban gyógyszerészeti alapanyag (API) formában továbbra is kiviteli tilalom alá esik. A változást a lenti táblázatban is átvezettük.

Bővebben…

Magyar export teljesítmény 2019

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara partnerintézménye a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség a COVID-19 vírus okozta gazdasági krízishelyzetben hétről-hétre egy nemzetközi hírösszefoglalóval igyekszik segíteni partnerei munkáját, exporttevékenységét. Heti rendszerességgel teszünk közzé elemzéseket, elérhetőségi táblázatokat és kimutatásokat, hogy megkönnyítsük a problémák megoldását.

Bővebben…

Nemzetközi külgazdasági hírek

A Kereskedelmi és Iparkamara országosan is mindent megtesz annak érdekében, hogy a kialakult járványhelyzetben naprakész tájékoztatást nyújtson a vállalkozásoknak a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő, legfontosabb intézkedésekről és az esetleges áruforgalmi korlátozásokról. Ezért folyamatosan frissülő hírmegfigyelést készítünk e témában, beszámolunk a legfontosabb gazdasági kérdésekről és üzleti lehetőségekről.

Bővebben…

Ingyenes online fordítás 27 nyelven vállalkozások számára

Valamennyi kkv számára elérhető az Európai Bizottság új eszköze, mely a vállalkozások sikeresebb projekt együttműködéseit hivatott elősegíteni ingyenes – mesterséges intelligiencia alapú – fordítási szolgáltatással.

Bővebben…

Határmenti ingázókra vonatkozó szabályok

Ha Ön másik uniós országban dolgozik, mint ahol él és ahova naponta vagy legalább hetente egyszer visszatér, Ön határ menti ingázónak (más néven határ menti munkavállalónak) minősül az uniós jog értelmében. A mindennapi életben mindkét ország jogszabályai vonatkoznak Önre.

Bővebben…