Turizmus válságintézkedések

A turizmus egyike a koronavírus-járvány által leginkább sújtott ágazatoknak, ezért azt célzott intézkedésekkel kell támogatni – állapították meg május elején az uniós tagállamok turizmusért felelős miniszterei. Megállapították: közös tervre van szükség arról, hogy miként lehet a turizmust egészségügyi szempontokból biztonságosan újraindítani.

Bővebben…

Még egy hónapig zárva a külső határok

Az Európai Bizottság felkérte a schengeni tagállamokat, valamint a schengeni társult országokat, hogy az unió külső határain egy hónappal hosszabbítsák meg a járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedéseket. Így továbbra sem engedélyezik a beutazást azon külföldiek számára, akik nem alapvető fontosságú célból érkeznek Európába.

Bővebben…

Virtuális üzletember találkozók a koronavírus időszakában

Enterprise Europe NetworkNem állt le az üzletember találkozók szervezése a koronavírus időszakában sem, csak – ahogy sok minden más is – a virtuális világba költözött egy időre.

Érdekes tapasztalatot is hozott a kényszermegoldás. Korábban sokszor előfordult, hogy a cégvezetők a hosszú utazást igénylő találkozókra sales-es és marketinges kollégáikat delegálták. Most az online térbeli megbeszéléseken mind a cégvezetők, mind kollégáik, vagy akár tolmácsaik is jelen lehetnek úgy, hogy közben nem veszítenek időt az utazással. Természetesen ez a megoldás a kiállítások hangulatát nem pótolja, de az üzleti kapcsolatok kialakítását segíti. A májusi tapasztalatokról a júniusi Dél-Dunántúli Gazdaság kamarai magazinban írunk majd.

Bővebben…

Kívánságlista – a válságból való kilábalás megkönnyítésére

Négy  uniós  biztos  és  a  27  EU-tagállam  kereskedelmi  miniszterei kapták meg azt a levelet, amelyben Christoph Leitl elnök és Arnaldo Abruzzini vezérigazgató foglalja össze az EUROCHAMBRES javaslatait arról, milyen politikai és gazdasági lépésekkel lehetne elősegíteni  a  válságból  való  kilábalást.  Az  egyik  fontos  megállapítás,  a stratégiai fontosságú termékek európai gyártásának elősegítése azóta már az uniós vezetők videokonferenciáján is támogatást kapott.

Bővebben…