Innováció az egészség és a környezet védelme érdekében

Mondja el véleményét! A hazai Enterprise Europe Network konzorcium részt vesz az Európai Bizottság REACH-rendelet felülvizsgálatáról szóló konzultációjának népszerűsítésében.

A Bizottság jelenleg felülvizsgálja a REACH-rendeletet (https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/PDF/?uri=CELEX:32006R1907&from=EN). A kkv-panel kérdőívének célja, hogy megismerje a kkv-k véleményét, hogy a felülvizsgált REACH-rendelet a kkv-k szempontjából jobban működhessen.

A REACH-rendelet célja az emberi egészség és a környezet védelmének javítása a vegyi anyagok lényegi tulajdonságainak hatékonyabb és korábbi azonosítása révén. Ez a REACH négy folyamatán keresztül történik: a vegyi anyagok regisztrálása, értékelése, engedélyezése és korlátozása. A REACH célja továbbá, hogy biztosítsa a vegyi anyagok szabad forgalmát az EU-ban, valamint fokozza az innovációt és az uniós vegyipar versenyképességét.

A felülvizsgálat általános célja annak biztosítása, hogy a REACH-rendelet rendelkezései tükrözzék a Bizottságnak a biztonságos és fenntartható vegyi anyagokra, valamint az egészség és a környezet magas szintű védelmére irányuló innovációra vonatkozó törekvéseit, a belső piac megőrzése mellett, a vegyi anyagokra vonatkozó fenntarthatósági stratégiában foglaltaknak megfelelően (https://ec.europa.eu/environment/pdf/chemicals/2020/10/Strategy.pdf).

Bővebb információ a bevezető hatásvizsgálatban található (https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12959-Chemicals-legislation-revision-of-REACH-Regulation-to-help-achieve-a-toxic-free-environment_en).

Kérjük, töltse ki Ön is a kérdőívet 2022. május 5-ig: Konzultáció a REACH-rendelet felülvizsgálatáról (google.com)