EN-EFF projekt záró konferencia Varazsdon

Az „Új képzési koncepciók az energiahatékonyság érdekében” című projekt záró konferenciájára került sor Varazsdon, Horvátországban 2018. november 26-án.

A másfél éve kezdődő projektben három – három magyar illetve horvát megye vett részt, annak érdekében, hogy az energiahatékony épületekről képzési koncepciót alakítsanak ki szakemberek bevonásával, valamint minél szélesebb közönséget tájékoztassanak a közel zéró energiaigényű épületekről, fogalmakról. Arról, hogy az uniós és nemzeti szabályozásoknak megfelelően új kötelező szabványok és szabályozások lépnek hatályba, 2018. december 31-től a középületek és 2020. december 31-től minden új építésű magánépület tekintetében. Mindegyik partner külön workshopokon és szakmai tréningeken népszerűsítette a projekt keretében összeállított képzési tananyagot, amelyet idén a horvát partnermegyék szakközépiskolái beemeltek a tantervükbe. A projektrendezvényeken közel 500 fő vett részt, az EU Cooperation Day és egyéb népszerűsítő rendezvényeken, több mint 20.000-en tájékozódhattak a projektről, céljairól. Mivel a projekt hiánypótlónak számít, a partnerek továbbra is fontosnak tartják ezt a témakört, új pályázati lehetőségeket keresnek a megkezdett tevékenységek, programok folytatására.

Az EN-EFF projekt az EU támogatásával a Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg.

EN-EFF logók