Élelmiszeripar, innováció és design – I-CON

Az I-CON program célja olyan élelmiszeripari innovációk, újítások összegyűjtése, amelyek a kis- és középvállalkozások számára jó gyakorlatokként szolgálhatnak a vállalatoknak a fejlesztéseik során, ennek keretében kerül megvalósításra kompetenciafejlesztési programja Baranya, Somogy és Tolna megyékben.

Az I-CON kompetenciafejlesztési programja keretén belül a kkv-k kompetencia felmérésére kerül sor, mely során

  • azonosításra kerülnek a vállalat lehetséges fejlesztési lehetőségei, valamint
  • ezekre megoldási javaslatok kerülnek megfogalmazásra.

A program három területet ölel fel:

  • Minőségbiztosítási és élelmiszer-biztonsági megoldások és azok alkalmazásai
  • Fejlett informatikai és gyártási megoldások élelmiszeripari alkalmazásai
  • Élelmiszer formatervezés (design).

 

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán tartott workshop keretében a hallgatók az I-CON program céljaival és lehetőségeivel ismerkedhettek meg.

Ami a hallgatókat leginkább megfogta az az élelmiszercsomagolásban rejlő végtelen lehetőség. Itt találkozik a funkcionalitás a dizájnnal, ahol a tervezett csomagolásban minden részlet önálló üzenetet hordoz; ahol a praktikusság, gazdaságosság, környezettudatosság és a fogyasztók megnyerése egyformán a tervező célja.

A projekt keretében logó/arculat/címke tervezési pályázatot hirdetnek, mely nyitott minden érdeklődő számára. A kiírásban az általuk megjelölt élelmiszeripari cégek (3-4 cég) termékei számára lehet logót, arculatot tervezni.

A nyertes dizájnokat 100.000-130.000 Ft közötti díjban részesülnek.

A pályázati anyagok a DesignCrowd online platformon kerülnek beadásra, ahol a jelentkezőknek előzetesen szükséges regisztrálniuk és a regisztrációt igazoló e-mailt továbbítaniuk a e-mail címre.

 

Bővebb információ:

Kiss Anikó

Dél-Dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség               Élelmiszer design