Indulnak a pályaorientációs szakmaismereti versenyek!

A hagyományokra épülő szakmaismereti versenyek 2019 tavaszán is megrendezésre kerülnek, melyek idén már négyre bővültek. A gépipari , elektronikai-elektrotechnikai és a járműtechnikai szakmai versenyek mellett az építőipari szakterület is bekapcsolódik az ismeretterjesztő versenyek közé.

 

Évek óta az általános iskolások körében órási érdeklődés övezi a szakmaismereti versenyeket. Idén immár kilencedik alkalommal szervezi meg a kamara a gépipari (Gép-ésszel), harmadik alkalommal az elektronikai, elektrotechnikai szakmaismereti versenyt (Villany-ász) és második alkalommal a közlekedésgépészeti szakmaismereti versenyt (AutóMánia). Idén újdonságként jelenik meg az építőipari szakmaismereti versenyt (Épít-Ésszel) a baranyai általános iskolák diákjai számára. A versenyek célja a szakterületek és a hiányszakmák megismertetése a pályaválasztás előtt álló diákokkal.

A versenyek felhívását jövő héten küldik ki email-ben a Baranya megyei általános iskolák számára a szervezők, valamint a következő oldalakon fogják közzé tenni: www.palyavalasztasbaranya.hu  és facebook/palyavalasztasbaranya