Robbanásbiztos tablet, amit Pécsett fejlesztenek? Igen!

A kamara IT és Innovációs Bizottságai a legutóbbi ülésük alkalmával meglátogattak egy pécsi vállalkozást, ami a világpiacra tör.

 

A bizottsági ülések célja az aktuális ügyek megbeszélése mellett, hogy közelebb hozza a vállalkozásokat egymáshoz, megismerjék egymás fejlesztéseit, üzleti modelljeit. A két bizottság 2018. február 12-én az Aegex Technologies-t látogatta meg, mely olyan tabletek kifejlesztésével és értékesítésével foglalkozik, melyeket olyan területeken használnak, ahol nem keletkezhet szikra a robbanásveszély miatt (pl.: olajfúrótornyokon, bányákban). A fejlesztések Magyarországon folynak, viszont az értékesítés Amerikában zajlik. A bizottsági tagok megismerhették a fejlesztés folyamatát és kihívásait is. A beszélgetés során kiderült, hogy a tablethez kapcsolódó bőrtokot szintén egy pécsi cég, a BSDesign készíti.

A bizottságok éves munkatervei is egyeztetésre kerültek a találkozó alkalmával.

Az Innovációs Bizottság 2019-ben is azt a célt tűzte ki, hogy segítse a regionális innovatív vállalkozások működését lobbitevékenységgel (Herbály István az MKIK Innovációs Kollégiumának társelnöke), együttműködések szervezésével (pl: a helyi nagyvállalatok problémáinak megoldása helyi KKV-k segítségével), ismeretterjesztéssel (szellemi tulajdonvédelemhez kapcsolódó adókedvezmények; piacra jutás és export).

Az IT Bizottság az idei évben is folytatja a pályaorientációs tevékenységét, hogy minél több fiatal válassza az informatikai, mérnöki pályát. Folytatja a helyi informatikai vállalkozások kapacitásainak felmérését, szoros együttműködést kezdeményez a z Informatikai Vezetők Társaságával és a támogatja a PTE Pszichológiai Tanszékének felmérését a vállalkozások munkaerő-megtartó képességére vonatkozóan.

A fentieken kívül mindkét bizottság támogatja a #ajelenajövőd kampányt és a Baranya Megyei Iparfejlesztési programot.

IT INNO csoportképAegex_tablet_bemutató