Idén már 4-re bővült a szakmaismereti versenyek száma

Villamosipar, gépipar, járműtechnika és építőipar. Idén ezeken a területeken tehetik próbára magukat az általános iskolák 6-7-8. osztályos tanulói.

Figyelem, kreativitás, játék, csapat munka, versenyzés, kézügyesség, kutató munka, információ feldolgozás. Erre mind szükség van, hogy a csapat eljusson a döntőig. Természetesen kell egy lelkes pedagógus is, aki segíti, mentorálja, összetartja a versenyzőket, segít megszűrni és megérteni az információkat.

A 2 hónapon át tartó verseny alatt az adott szakmacsoportról kapnak elméleti és gyakorlati információkat a csapatok, így alaposan megismerhetik a területet. Idén próbára teszik a szervezők a gyerekek kisfilm készítési jártasságát is, hiszen a digitális kütyük használata már nem nagy kihívás nekik, azonban a minőségi felhasználást tanítani kell. Napról-napra egyre népszerűbb a „vloggerkedés”, most felnőtt felügyelete mellett próbára is tehetik magukat a gyerekek.

9 éve foglalkozik a kamara pályaorientációs csapata a szakmaismereti versenyek szervezésével. A gépipari Gép-Ésszel a legrégebbi, mely idén a 9. alkalommal kerül megrendezésre. A Villany-ász villamosipari és elektronikai versenyt már 3. alkalommal hirdette meg a kamara, az érdeklődés töretlen. Az AutóMánia tavaly a legnagyobb népszerűségnek örvendett, mely idén megismétlődni látszik. Ebben az évben az építőipari területen kezdeményezte a kamara szakmaismereti verseny megalkotását, melyhez az Építőipari Technológiai Klaszter is csatlakozott. Az Épít-Ésszel elnevezésű verseny a vártnál jóval nagyobb érdeklődést kapott. Úgy tűnik hiánypótló volt ez a terület, de a verseny felépítése is változott a többi versenyhez képest, mely vonzóbbá tette.

A szakmaismereti versenyek egyes fordulóinak eredményeiről folyamatosan beszámolót kapnak az olvasók. Várjuk azon cégek, szervezetek, magánszemélyek jelentkezését, akik támogatnák a versenyek döntőjét.

E-mail:

AutóMánia
Gép-Ésszel
Villany-Ász
Épít-Ésszel