Uniós szinten díjazzák a termékbiztonságot

Biztonságos termék

Az Európai Bizottság egy új termékbiztonsági díjat kíván bevezetni a termékbiztonságban élen járó vállalkozások kitüntetése érdekében. A díjra a KKV-k és a nagyvállalkozások egyaránt jelentkezhetnek az online értékesítés és a gyermekápolási termékek kategóriában. A nyerteseknek a díjakat Věra Jourová, az uniós fogyasztópolitikáért felelős biztos adja át.

A fogyasztók elvárják és megérdemlik a biztonságos termékeket. Ez a díj lehetőséget nyújt azon vállalkozások munkájának elismerésére, melyek a termékbiztonságot helyezik üzleti tevékenységük középpontjába, ezzel egész Európában emelve a fogyasztóvédelmi előírások szintjét.

 

Věra Jourová, a jogérvényesülésért, a fogyasztópolitikáért és a nemek közötti esélyegyenlőségért felelős biztos szavaival élve: „Szeretnénk minél több vállalkozást arra ösztönözni, hogy a termékbiztonságot kiemelt prioritásként kezeljék, és hogy járuljanak hozzá gyermekeink, családjaink és barátaink biztonságához. Még mindig túl sok visszahívott vagy kárt okozó veszélyes termék van a piacon. A termékbiztonsági díj lehetőséget nyújt arra, hogy az ügyfeleik biztonságát kiemelt helyen kezelő vállalkozások megkapják az őket megillető elismerést.”

 

Idén a vállalkozások két kategóriában jelentkezhetnek:

  • Online értékesítés: olyan, online értékesítést végző vállalkozások, amelyek különös figyelmet fordítanak az általuk nyújtott termékek biztonságosságára. Bevált gyakorlatokat és eljárásokat keresnek, például veszélyes termékek visszahívásával kapcsolatban vagy a veszélyesség értékesítés előtti észlelésében.
  • Gyermekápolási termékek: olyan vállalkozások jelentkezhetnek, amelyek elsődleges prioritásként kezelik a gyermekek biztonságát. Ilyen például egy mózeskosár megtervezésének módja, az ügyfelek kreatív módon történő tájékoztatása a kockázatokról, az értékesítés utáni szolgáltatások kiváló minősége vagy ahogyan a termékbiztonságot integrálják az ellátási láncba és a termék életciklusába.

 

Az díjazás menete:

Tizenkét díjat osztanak ki: ha

tot az online értékesítés kategóriában, és hatot a gyermekápolási termékek kategóriában. Három KKV-k és három nagyvállalatok számára: egy-egy arany, ezüst vagy bronz fokozat mindkét kategóriában.

A díjakat Jourová biztos nyújtja át Brüsszelben egy szeptemberi ünnepségen, ahol a nyerteseknek lehetőségük nyílik megosztani ötleteiket és bevált gyakorlataikat az iparágak képviselőivel.

 

Pályázzon Ön is!

A részvételhez a vállalkozásoknak az Európai Gazdasági Térség 31 országának (a 28 uniós tagállam, valamint Izland, Norvégia és Liechtenstein) egyikében kell bejegyezve lenniük. A díj lehetővé teszi a vállalkozások széles körű elismerését, hírnevének növekedését, valamint lehetőséget nyújt arra, hogy  az iparág vezetőjeként pozicionálja magát a termékbiztonság tekintetében.

 

Jelentkezési határidő: 2019. április 7.

 

Online jelentkezés a díjra

A termékbiztonsági díj weboldala