Elindult az Országos Vállalkozói Mentorprogram!

Az Országos Vállalkozói Mentorprogram (GINOP-1.1.2-VEKOP-17-2018-00001) február 6-án tartotta a sajtótájékoztatóval egybekötött nyitórendezvényét. A projekt célja a kis- és közepes vállalkozások (kkv) versenyképességének, hatékonyságának növelését szolgáló közvetett támogató eszközök, mint például személyes mentorálás, szakmai mentorálás, pénzügyi és vállalkozói szemléletformálás országos bevezetése.

A projekt során 2020. év végéig országosan és ingyenesen elérhetővé válik minimum 500 kis- és középvállalkozás számára egy olyan tapasztalt vállalkozókból, szakemberekből álló mentorhálózat, amely személyes mentorálást biztosít fiatal-, női- és generációváltó vállalkozások számára, illetve szakmai mentorálást nyújt a külpiacra lépés előtt álló, vagy külpiaci részesedést növelni kívánó, illetve a közvetlenül beszállítóvá válás előtt álló, vagy beszállítói részesedését növelni kívánó vállalkozások részére. Emellett országosan és ingyenesen elérhetővé válnak a kis- és középvállalkozás számára, a hatékonyságuk növelését szolgáló pénzügyi és vállalkozói szemléletformáló tartalmak és minimum 1500 db vállalkozás számára konkrét pénzügyi tanácsadás is.

A program első elemeként a személyes mentorálási alprojekt indult el, az érdeklődők a www.vallalkozztudatosan.hu honlapon tudnak jelentkezni, a megvalósítók egyaránt várják a mentorok és a mentorálást igénylő vállalkozások jelentkezését.

A Széchenyi 2020 program keretében 3,3 Mrd Ft európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projektet a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, illetve a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvánnyal konzorciumi együttműködésben, illetve a területi kereskedelmi és iparkamarákkal partneri együttműködésben valósítja meg.

További információ:

Baranya megyei programkoordinátor: dr. Kovács-Zsankó Gyöngyvér (, 7625 Pécs, Majorossy Imre u.36.)