Új hitelkonstrukció akár kezdő vállalkozásoknak is

Magyar Fejlesztési Bank Zrt. kibocsátott egy olyan új, államilag finanszírozott hitelt, amit akár kezdő vállalkozások is igénybe tudnak venni.

Az MFB Pénzügyi Vállalkozás refinanszírozási Konstrukció, legfeljebb 100 millió forint összegben, akár 10 éves futamidőre is igényelhető, államilag támogatott, a vállalkozás beruházásai, fejlesztései megvalósítását segítő hitel, mely hosszú távon szolgálja vállalkozása működését, versenyképességét, törlesztésével pedig alkalmazkodik a beruházás megtérüléséhez.

A hitelt devizabelföldi, Magyarországi székhellyel rendelkező, nem agrár besorolású, akár KEZDŐ KKV k is igényelhetik,

A Hitelprogram célja, azon mikro-,kis és középvállalkozások támogatása, amelyek finanszírozási igényét a kereskedelmi hitelintézetek. valamely oknál fogva nem tudják kielégíteni, vagy lényegesen kedvezőtlenebb feltételekkel juthatnak hozzá a finanszírozó külső forrásokhoz.

A konstrukció éven túli lejáratú beruházási vagy forgóeszköz kölcsön, melynek célja lehet, ingatlanvásárlás, beruházás, új vagy használt tárgyi eszköz vásárlása, beszerzése.

Használható továbbá a beruházáshoz kapcsolódó, vagy önálló forgóeszköz finanszírozására, immateriális javak beszerzésére.

A hitel folyósítása a beruházáshoz kapcsolódó beszerzésekre vonatkozó számla alapján történik

A hitel futamideje minimum 13, maximum 120 hónap, ezen belül a maximum 12 hónapos rendelkezésre tartási idő alatt bármikor – akár több részletben is – lehívható. A vállalkozás a tőke törlesztésére a beruházás megtérülésétől függően akár 2 éves türelmi időt is kaphat, így a tőketörlesztést csak a türelmi idő letelte után kell megkezdenie havi gyakorisággal.

A hitel biztosítéka lehet, a finanszírozás tárgyára alapított jelzálogjog, legalább a hitel egy éves kamata összegével megegyező óvadék, garantőr intézmény készfizető kezességvállalása, egyéb a Társaság által előírt biztosítékok, ami lehet magánszemély készfizető kezessége vagy, az ingatlanra   alapított jelzálogjog.

 

Bővebb információ:

Hauzer Zsuzsanna (PBKIK)

E-mail:
Telefon: +36 72 507 113
Mobil: +36 20 611 15 33