Sürgető generációváltási problémák

A kamara Humán Klubja összevont ülést tartott a Bankár Fórum meghívott tagjaival. Az ülés témája az egyre több vállalkozást érintő generációváltás problémája volt.

A magyar kkv-szektornak számos problémája mellett – a munkaerőhiánytól a gyakran változó jogszabályi környezetig – egy további, többeknél egyre sürgetőbb kihívással is szembe kell néznie: a generációváltással.Humánklub

Sokan még halogatják az erről való gondoskodást, azonban a cég és az alkalmazottak is nagyon rossz helyzetbe kerülhetnek, ha nincs megfelelő menedzsment aki továbbviszi a vállalkozást.

Mikor kell egy cégnek elkezdeni foglalkozni a generációváltás problémájával? Mennyire tudatosak ilyen szempontból a magyarok? Mi lesz a céggel és a dolgozókkal, ha nem gondoskodnak előre az utódlásról? Miért lehet fontos a bankoknak a hitel elbírálásakor, hogy legyen aki továbbviszi a vállalkozást?

Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre keresték a válaszokat a rendezvény résztvevői. A téma nem került lezárásra, a kamara a beszélgetést további fórumokon, rendezvényeken tervezi megvitatni.

A Humán Klub következő, nyílt ülését április 9-én tartja, melynek témája Hálózatok és vállalati szervezeti kultúra: Barabási nyomán.

További információ a klubéletről, csatlakozásról ITT.