Autótechnikus tanulók sikere

Autótechnikus tanulók országos szakmai tanulmányi versenyén baranyai csapat is versenyzett a döntőben április 13-án Győrben. Mindhárom csapattag a PSZC Angster József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Általános Iskolája végzős autótechnikus diákja.

A versenyzők a döntőben 4. helyezést értek el!

A  csapat tagjai:

  • Huszár Tamás gyakorlati helye a Szabó-Varga Autócentrum Kft. Mohács
  • Kovács Roland gyakorlati helye az AutóCity Zrt. Pécs
  • Benke Péter József gyakorlati helye az M-Autó Kaposvár Kft.

Az AutoTechnika Országos Tanulmányi Verseny alapelve, hogy nem a képző intézmény, hanem a tanulók leendő munkáltatói állítják feladatok elé a versenyzőket és mérik meg a tanulók teljesítményét. A tanulmányi verseny három fordulós, a szakmai elmélet komplex írásbeli feladatokat, a szakmai gyakorlat elméletigényes gyakorlati feladatokat tartalmaz. A verseny célja, hogy a tanulók a leendő szakembereknek munkát adó gépjárműfenntartó-ipari vállalkozások szakmai elvárásai szerint bizonyíthassák felkészültségüket, rátermettségüket.

A versenyfeladatok teljesítése napjaink legkorszerűbb vizsgálati eljárásainak, diagnosztikájának ismereteit igényli. A megmérettetésből a szakma szerelési, szervizműveleti alapjai, egyszerűbb hétköznapi munkafeladatai sem hiányoztak. Mivel az autójavítás ma már nemcsak kézművességben, hanem a szakmai információforrások kezelésében és a vállalkozási ismeretekben való jártasságot is megköveteli, ezért a versenyzők ezekről a területekről is kaptak feladatot.