#ajelenajövőd – Baranyáért, Pécsért!

Nyílt Humán Klub ülést szervez a kamara, melynek témája Baranya és Pécs vonzereje, megtartóereje lesz. A rendezvényen baranyai vállalkozások és a kamara vezetői osztják meg véleményüket, javaslataikat a témában, majd a helyi filmipar előtt álló lehetőségek kerülnek terítékre.

Bővebben…

Kamarai tábor a baranyai cégek támogatásával!

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara már 7 éve szervez pályaorientációs tematikus táborokat a baranyai vállalkozások támogatásával a pályaválasztás előtt álló általános iskolásoknak. Idén 2 héten keresztül, minden nap különböző baranyai vállalkozáshoz jutott el a több, mint 30 gyermek, aki 2022-ben részt vett a kamara által szervezett #ajelenajövőd pályaorientációs nyári táborban.

Bővebben…

Elektromos, helyből felszállni képes repülőgép tervezésével arattak sikert pécsi mérnökök

A Brit Királyi Repüléstudományi Társaság által meghirdetett nemzetközi repülőgép-tervezői versenyen harmadik helyezést ért el egy pécsi független mérnökcsapat. Ezzel a világ legrégibb repüléstudományi társaságától első magyar csapatként sikerült elhozni ezt a díjat, a világ minden tájáról (az Egyesült Államoktól Indián át az Arab Emírségekig) nevezett több tucat mérnök elől. A 2020-as évi repülőgép-tervező versenyre egy elektromos, helyből felszállni képes repülőgép megtervezésével neveztek a pécsi mérnökök. A bravúros teljesítményről Koltai Zsoltot, csapat egyik tagját kérdeztük.

Bővebben…

Karrierépítés egy világcégnél Pécsett: lehetséges!

Emelje fel a kezét az, aki úgy gondolja, hogy a nyelvtudását Pécsett fogja tudni hasznosítani! – amikor ezt a kérést intézi egyetemisták felé az IT Services Hungary (ITSH) pécsi telephelyvezetője, Eisenbacher Csaba, szinte sohasem lendülnek a magasba a karok. Pedig nem kell elköltözni Pécsről több ezer kilométerre ahhoz, hogy nemzetközi környezetben, angol- és németnyelvtudását kamatoztatva magas szintű, érdekes, kihívásokkal és fejlődéssel teli munkát találjon akár egy pályakezdő, akár egy tapasztalt munkavállaló.

Bővebben…