Újabb szakmai összefogás jött létre

2019. május 10-én a Festők Szakmai Napja keretében együttműködési megállapodást írt alá a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület és a Pécsi Szakképzési Centrum az aktív szakmai közösségi élet támogatására.

Az együttműködő felek kiemelten a festő-mázoló szakmában, valamint rokon-szakképesítésekben működő vállalkozások szakmai tevékenységének működésében, szakképzési és pályaorientációs területen, a szakmák jó gyakorlatának széles társadalmi körökben való megismertetésében kívánnak együttműködni, a szakmák fejlődését szolgálni.

A bemutatókkal színesített eseménynek a Pollack Mihály Szakgimnázium adott otthont. A program a rekonstrukciós és műemléki festő, mázoló tanulók vizsgamunkáinak megtekintésével kezdődött, ezt követően 11 végzős tanuló vehette át ünnepélyes keretek között szakmai bizonyítványát. Az országban egyedülálló képzést csak Pécsen kaphatják meg az érdeklődők, a Pollack Mihály Szakgimnáziumban.

Minden résztvevőnek egy ebéddel, szakmai bemutatókkal, nyereménysorsolással, és sok érdekességgel kedveskedtek a Festő Szakmai Nap szervezői.