Hogyan segíthetik a kulturális és kreatív iparágak a turizmus fellendülését?

Erre a kérdésre keresi a választ a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Cult-CreaTE (Cultural and Creative Industries Contribution to Cultural and Creative Tourism in Europe) projektje. A május 22-i disszeminációs rendezvényen gasztronómiai oldalról közelítettük meg a kérdést és osztották meg tapasztalataikat az előadók a résztvevőkkel. Ebben a Pécsi Tudományegyetem, valamint a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet kollégái működtek közre.

 

A Cult-CreaTe rendezvényen a Pécsi Tudományegyetem nemrég megjelent “50 étel a nagyvilágból” című szakácskönyve bemutatásával kezdődött. A kiadvány különlegessége, hogy az egyetem külföldi diákjainak hozzájárulásával gyűjtötték össze és készítették el a fogásokat. A felejthetetlen élményt a Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet mellékelt ajánlója garantálja azon olvasóknak, akik elég bátrak ahhoz, hogy kipróbálják magukat kulináris területeken.

A rendezvényre elsősorban a baranyai vendéglátóiparban tevékeny vállalkozások kerültek meghívásra, hiszen a pécsi éttermek egyik kiemelt célcsoportja a külföldi diákok köre. Amennyiben a helyi vállalkozók megismerik őket és étkezési szokásaikat, akkor könnyebben tudják bevonzani a vendégeket. Ebben próbáltunk segíteni a jelenlévőknek.

Az esemény záróakkordjaként a résztvevők megkóstolhattak pár ételkülönlegességet, melyet az „50 étel a nagyvilágból” könyv alapján készítettek, továbbá a hozzáillő minőségi borokat is megízlelhették.