Mi kell ahhoz, hogy cégünk bekerüljön a térség legjobb munkahelyei közé?

Erre kaptunk válaszokat a “Vonzó munkahely leszünk” című kétnapos képzésen, ahol a különböző szektorból érkező résztvevők interaktív formában oszthatták meg jó gyakorlataikat és együtt gondolkodva keresték a választ a felmerülő problémákra.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Szigetvári Család és KarrierPONT szervezésében a „NŐNAP 365 Nő-Köz-Pont működtetése Nyugat-Baranyában, Szigetvár központtal” című projekt keretében, a Baranya megyei munkáltatóknak lehetőségük volt egy kétnapos képzés során betekintést nyerni a családbarát munkahellyé válás módszertanába.

A résztvevőknek lehetőségük volt a munkahelyi problémáik, vezetői dilemmáik és napi tevékenységük elakadásait bemutatni, amire a csoport közösen dolgozott ki megoldási terveket, hogy vonzóbb munkahellyé váljanak a jelenlegi és a leendő munkavállalóik számára.

A képzés sikerességében nagy szerepet játszott a résztvevők sokszínűsége és az, hogy az első perctől megtalálták a közös hangot, szívesen és hatékonyan dolgoztak együtt. A képzés folytatásaként pedig a jelenlévők által képviselt szervezetek, a projekt keretein belül további tréningeket, diagnosztikai alkalmakat vehetnek díjmentesen igénybe, valamit a “jógyakorlat” gyűjtési programba való bekerülésre is van lehetőségük.

 

Amivel a résztvevők távoztak:

  • “Sok jó ötletet kaptam, melyet hasznosítani fogok.”
  • “Kellemes beszélgetések, jó ötletek, “nem vagyok egyedül ” szituációk.”
  • “Sok tapasztalatot tudtak átadni a csoporttagok.”
  • “Érdekes tematika.”
  • “Az előadók szuperek voltak.”