Design Management Díj

A Magyar Formatervezési Tanács 2009-ben alapította a Design Management Díjat (DMD) annak érdekében, hogy a design integrált alkalmazását mind a gazdasági élet szereplőihez, mind a széles nagyközönséghez közelebb hozza.

„A Díj célja, hogy bemutassa, hogyan növelheti egy szervezet hatékonyságát, versenyképességét a designtudatos szemlélet, a design alkalmazása és szakszerű menedzselése, elismerje ennek kiváló példáit.”

Odaítéléséről – a beküldött dokumentáció alapján – felkért bírálóbizottság dönt, az alábbi értékelési szempontok szerint:

  • a design integrációja;
  • innováció;
  • a design alkalmazása;
  • a design hatékonysága.

A díjazott bruttó 1 M Ft-os díjazásban és elismerő oklevélben részesül. A díjak átadására a Magyar Formatervezési Díj ünnepélyes díjátadó gálájának keretében kerül sor.

A korábban elismert szervezetekben közös, hogy üzletvitelükben stratégiai fontosságú és működési folyamataikat áthatja a „design thinking” megközelítés, élményteremtésre törekedve sikeresen váltanak ki pozitív érzelmeket a felhasználókban, szem előtt tartják a társadalmi felelősségvállalás és a fenntarthatóság szempontjait, s mindezen értékek részeivé válnak a vállalati kultúrának. Az elmúlt évek díjazottja volt többek között a SIXAY Bt. – sixay furniture, a HAMERLI / 1861 Kesztyűmanufaktúra Pécs, a Rózsavölgyi Csokoládé Kft., a Hello Wood Kft., a GIA Form Kft., a Cserpes Sajtműhely Kft., valamint a TUNGSRAM-Schréder Kft.
 
Várják azon szervezetek nevezését, akik magukénak vallják a Díj által közvetített értékeket, továbbá ezen működési elvek alkalmazását tekintik sikerük zálogának.
A Design Management Díjon a nevezés, egyidejűleg a dokumentáció beküldésének határideje: 2019. július 31.
Bővebb információ: