Hatékonyabb közlekedés elősegítése

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarához érkezett megkeresés szerint, a Pécsi Ipari Parkban többen is dolgoznak a Komlói Kistérségből, akik számára nehézséget okoz a munkába járás.

A Pécsi Ipari Park és környéke számos vállalkozásnak biztosít helyszínt, több ezer munkavállalóval. A kamara elkötelezett a Baranya megyei vállalkozások érdekeinek képviselésében, igényeik, kéréseik meghallgatásában és segítésében, ezért szeretnénk erre a problémára megoldást találni és elérni, hogy a távolsági buszok gyakrabban, a műszakokhoz igazodva járjanak ki az Ipari Parkba.

Annak érdekében, hogy javíthassuk a dolgozók munkába járási feltételeit, közel 160, az Ipari Parkban és Edison utca környékén működő vállalkozást kerestünk fel egy kérdőívvel. A felmérés arra irányult, hogy a Komló-Mánfa útvonalról hány fő jár be dolgozni a vállalkozásokhoz, akik igénybe vennének menetrend szerinti buszjáratot. A kérdőívben a műszakok alakulására is rákérdeztünk, hogy a buszokat azokhoz lehessen igazítani.

A beérkezett válaszokat, igényeket egy egyeztető megbeszélés során a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt-vel és a jelentősebb létszámot foglalkoztató vállalkozásokkal megvitattuk, a módosítási javaslatok felmérése, kidolgozása megkezdődött.

Közlekedésközlekedés