Szakképzési Díj 2020

Kiemelkedő projektje, kezdeményezése van, mely jelentős mértékben és példamutató módon segíti elő a gyakorlatorientált duális szakképzést Magyarországon?
Legyen Ön 2020 nyertese!

A Szakképzési Díjat a DUIHK (Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara) hozta létre 2013-ban azzal a céllal, hogy méltassa a gyakorlatorientált, duális jellegű képzés kiemelkedő szerepét a fiatalok szakmai életútjának beteljesülésében. Ösztönözni kívánja egyúttal a vállalatokat, iskolákat, kamarákat, hogy vállaljanak aktív szerepet a szakképzés rendszerében, mert e képzés révén kölcsönösen előnyös módon kapcsolható össze a társadalmi felelősségvállalás a gazdasági előnyökkel.
A Szakképzési Díj Fővédnöke: Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A Díjra magyarországi székhelyű vállalatok, iskolák, közintézmények, társadalmi szervezetek, vagy akár magánszemélyek is pályázhatnak még folyamatban lévő vagy a jelentkezési határidőt megelőző 24 hónapban indított projektekkel.

A díjazott kategóriák:

MOTIVÁCIÓ
KOOPERÁCIÓ
INNOVÁCIÓ
A Díj a minőséget, a profizmust és a tehetséget kívánja ösztönözni. Az elmúlt években beérkezett számos színvonalas pályázat azt bizonyítja, hogy sok vállalat, iskola és egyéb szervezet már felismerte a gyakorlatorientált, duális jellegű képzés jelentőségét és pozitív hatásait, illetve tervezi, vagy már meg is tette efelé az első lépéseket.

Korábbi évek baranyai nyertesei:

2018 INNOVÁCIÓ kategóriában:
Penta Unió Zrt. Pécs, a „Könyvelő kAPPtár tanuló mobilapplikáció a szakképzésben” projektért

2016 MOTIVÁCIÓ kategóriában:
Hauni Hungaria Kft., Pécs

2015 KOOPERÁCIÓ kategóriában:
Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter, Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Pécs

A pályázattal kapcsolatos főbb tudnivalókat, a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat megtalálja a szakkepzesidij.hu honlapon.

Pályázatokat 2019. 12. 16-ig lehet benyújtani.