Komlói vállalkozót is kitüntettek a Megye Napján

1694-ben adományozta I. Lipót Baranya Vármegye címerpecsétjét. 23 éve, 1996 óta – a megyei közgyűlés döntése értelmében – minden esztendőben megünneplik a megyenapot. Idén a megyeszékhelyen, a Megyeháza dísztermében ünnepelt a megye. A kitüntetettek között Komlóhoz köthető közéleti személyiségek is elismerést vehettek át.

Az ünnep alkalmából Madaras Zoltán értékelte elődjével, Nagy Csabával közös munkáját és az elmúlt másfél évet. „A mostani kormányzati kommunikáció is minket igazol abban a tekintetben, hogy foglalkozni kell a nemzetközi kapcsolatokkal, a helyi vállalkozókkal és cégekkel, ezért is volt elnökségem egyik vezérfonala a befektetés-ösztönzés és a vállalkozásfejlesztés” – erről beszélt a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlésének leköszönő elnöke, Madaras Zoltán a 2019-es Megyenapon.

A megyei fejlesztések kapcsán arról beszélt, hogy a 38 milliárd forint értékű fejlesztési forrást a szolgáltató megye segítségével sikerült jó helyre juttatni. Az elnök elmondta:

A megye nemcsak szolgáltat, hanem felelőssége van abban is, hogy a kapcsolatait rendelkezésre bocsássa azon megyei polgárok és vállalkozások számára, akik kérik és akik a megyében szeretnének előrehaladni.

A Komlói vonatkozású kitüntetettek:

Baranya Fejlődéséért díjat a komlói Bischof Balázs vállalkozó, az Art-Innova Kft. tulajdonosa kapta Baranya megye gazdaságának fejlesztése érdekében végzett tevékenysége elismeréséül.

Az Egészséges Baranyáért Díjat dr. Tánczos Frigyes Attila orvos, a Komlói Kórház vezetője vehette át az egészségügy területén végzett több évtizedes, fáradhatatlan munkája elismeréséül.

Forrás: http://www.baranya.hu/hirek/286/megyenap-2019-posztumusz-diszpolgari-cimet-kapott-pichler-imre#gallery-7