Felnőttképzési workshop a kamarában

Kamaránk november 6-án a jelenleg zajló szakképzési és felnőttképzési területet érintő változások kapcsán meghívta a Baranya megyei székhellyel rendelkező felnőttképző cégek képviselőit egy egyeztetésre, szakmai beszélgetésre.

Piacsek László, humánerőforrás-fejlesztési osztályvezető elmondta, hogy a találkozó célja elsősorban az, hogy egy olyan klub vagy munkacsoport jöjjön létre, ahol a felnőttképző cégek képviselői egymással kooperálva, egymást és a vállalkozásokat segítve tudjanak boldogulni az elkövetkező változásokkal teli időszakban. A megbeszéléseken információk, jó gyakorlatok, gondolatok megosztása lenne a cél.

Szilber Erzsébet felnőttképzési szakértő hangsúlyozta, hogy a cél egy közös irány. Jó lenne egy szervezett platform, ahonnan hamarabb és könnyebben lehet információhoz jutni, a változásokat közösen kezelni, a későbbiekben pedig akár szakértők, előadók meghívásával közösen gondolkodni.

Jelenlegi információk alapján piaci alapú képzésekre kell felkészülni, ugyanakkor számos jogszabálynak kell(ene) még megjelennie a teljes rendszer szabályozásához.

A klub tagjaitól jelenleg ötleteket, javaslatokat várunk, a megszerzett információkat továbbítjuk, az új jogszabályok megjelenése után pedig közösen együttműködve határozzuk meg az új irányvonalakat.