Szemüveget a diáknak!

Sikeresen lezajlott a Baranya Megyei Kormányhivatal immár hagyományos pályaválasztási rendezvénye Szigetváron, a kamara standján nagy érdeklődéssel fogadták a diákok a 3D VR-szemüveget.

Kamaránk már több rendezvényen is bemutatta, mégis sokaknak újszerű volt a VR szemüveg által nyújtott élmény, a virtuális térben, különböző szakmák egy-egy szeletének kipróbálása. Volt, aki tortát sütött, hamburgert készített, vagy éppen ruhát szabott. A legnépszerűbbek az autó körüli munkafolyamatok voltak, a kerékcsere, az olajcsere és a karosszéria fényezés jelentettek örömteli kihívást a játékra vállalkozóknak.

A rendezvényen a térség számos középiskolája adott tájékoztatást képzéseiről, valamint a különböző szakmákat képviselő munkáltatók bemutató programokkal szemléltették szakmájuk gyakorlati oldalát.

Kiállítóként jelen volt többek közt két önkéntes tagunk: Hóbor Lászlóné a botykapeterdi Pálma vendéglő vezetője a vendéglátás gyakorlati fortélyait szemléltette, Hallgató Zoltán cipőkészítő-mester, a szigetvári Manifaktor Kft szakoktatója pedig a cipőgyártás folyamatának rejtelmeibe avatta be a diákokat.

A pályaválasztás előtt állóknak minden szakmai szemléltető eszköz, vagy figyelemfelhívó bemutató fontos lehetőség, akár játékos formában is, hogy a szakmák közelebb kerüljenek hozzájuk, hogy minél szélesebb körű segítséget kapjanak pályaválasztási döntéseik meghozatalához, megerősítéséhez, lehetőségük nyíljon pályaismereti tudásuk bővítésére, információszerzésre.