Pegazus díjjal ismerték el a SOMAPAK Kft. üzleti tevékenységét

A Pegazus Díjat évente osztja ki az Enterprise Investors, Kelet-Közép-Európa legrégebbi és egyik legnagyobb kockázati- és magántőke-befektető vállalata, a Bisnode, Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója, valamint a Dentons, a világ legnagyobb ügyvédi irodája.

2019-ben a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) tagját a SOMAPAK Kft.-t a 30 legdinamikusabban fejlődő hazai cég közé választották. A Kft. az elismerést a „Feltörekvő” kategóriában érte el.

A SOMAPAK Kft. 1986-ban alakult olasz-magyar vegyesvállalatként, elsősorban csomagolástechnikai gépek gyártására szakosodva. 1995 őszén a külföldi tulajdon kivásárlásával teljesen magyar, családi tulajdonú vállalat lett. A cég profilja évről-évre bővült a piaci igényeknek megfelelően. Jelentős beruházások által a vállalat tevékenységi köre újabb ágazatokkal gyarapodott, mint például az egyedi gépgyártás, CNC alkatrészgyártás- ill. lemeztechnológia.

Az általuk gyártott gépek a világ számos országában üzemelnek, mind Magyarországon, mind Európában és a tengerentúlon egyaránt. Gépeik, berendezéseik alkalmazási területei igen szerteágazóak, jellemzően az élelmiszeripar, vegyipar, gyógyszeripar, autóipar, elektronikai ipar, építőipar területén kerülnek alkalmazásra.

A társaság árbevétele 2017-ben 1 Mrd Ft, a dolgozóik száma közel 40 fő, 2018-ban bevételük meghaladta a 1,5 Mrd Ft-ot, dolgozói létszáma pedig megközelítette az 50 főt.

A díjazottak közös jellemzője, hogy az elmúlt két teljes év során kiemelkedő növekedést értek el: éves szinten átlagosan mintegy 27 százalékkal bővült az árbevételük (külön a feltörekvők körében ez az érték meghaladta az 53 százalékot). Valamennyien legalább öt éve alapított, magyar többségi tulajdonban álló vállalkozások, amelyek jó likviditási mutatókkal rendelkeznek, és 2018-ban pozitív eredményt értek el (legalább EBITDA-szinten, vagyis a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtt). Körükben a legkülönbözőbb iparágak képviselőit találjuk: egyaránt megtalálhatók közöttük élelmiszeripari, gyógyszeripari, építőipari, illetve járműipari tevékenységet végző társaságok csakúgy, mint egészségügyi vagy éppen megújuló energetikai szolgáltatásokkal foglalkozó cégek.

Klasztertagjaink korábbi években elnyert Pegazus díjai:

2013 -ban „Piacvezető” kategóriában a Knipl Kft. és a Ferrokov Kft., 2016 -ban pedig szintén „Piacvezető” kategóriában a Seres Kft. kapott elismerést.

Ezúton is szívből gratulálunk a díjhoz!

A SOMAPAK Kft-ről bővebb információt a http://somapak.hu/ oldalon érhetnek el.

Forrás: http://pegazusdij.hu/pegazus-dijjal-ismertek-el-a-harminc-legdinamikusabban-fejlodo-hazai-ceget/