Digitális gyakorlati oktatás Baranyában

Kérjük a Képzőhelyeket, hogy 2020. április hónaptól digitális eszközökkel távoktatásban segítsék a tanulók gyakorlati oktatását.

A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben is tovább kell működtetni az oktatási rendszert, a tanulóknak biztosítani kell a tanulási lehetőséget.

2020. március 16-tól az iskolák alapvetően a közismereti és a szakmai elméleti tartalmak előrehozásával, azok tananyagrészeit tantermen kívüli, digitális oktatás formájában biztosították a tanulóknak.

A digitális gyakorlati oktatás lebonyolítására javasoljuk a következő honlapok tanulmányozását:

ÁKT digitális tudástár

NSZFH Tananyagbank

Ezeken a mintákon kívül a kerettantervek alapján természetesen kidolgozhatnak és alkalmazhatnak saját módszereket és feladatokat is a digitális oktatásban.

A foglalkozási naplóba április 1-től az órarend szerinti gyakorlati napokra a gyakorlat megtartását be kell vezetni, a jelenléti íven pedig a digitális oktatás megjelölést javasoljuk feltüntetni.

A diákok havi érdemjegyét és a gyakorlat teljesítését e-mailen az iskolába el kell küldeni.

Az Önök által e-mailen kiküldött feladatokat és az arra adott tanulói válaszokat kérjük, archiválják.

Amennyiben a képzőhely a gyakorlati oktatást digitális munkarendben lebonyolítja, a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló törvény alapján gyakorlati képzés szervezésével teljesítő hozzájárulásra kötelezett gazdálkodó szervezet a törvényben meghatározott alap- és kiegészítő kötelezettség csökkentő tételeket továbbra is igénybe veheti.

A tanuló a tanulószerződése alapján jogosult a tanulói pénzbeli juttatásra.

Együttműködésüket köszönjük!