Munkahelyi képzések a járvány idején a GINOP-6.1.5 és GINOP-6.1.6 projektekben

A koronavírus járvány okozta helyzet – sok egyéb projekt mellett – a munkahelyi képzések megvalósítását is veszélyezteti, megnehezíti. A gyakran feltett kérdésekre adott válaszok gyűjteménye azonban Önnek is segíthet.

 

A GINOP-6.1.5 és GINOP-6.1.6 projektek kedvezményezettjei munkahelyi képzések megvalósítására nyertek el vissza nem térítendő támogatást. Közülük azonban többen a tervezett képzéseket még nem valósították meg, sokaknál a program folyamatban van. Részükről adódik a kérdés, hogyan tovább, hiszen a Kormány 70/2020. (III.26.) rendelete elő is írja, hogy „a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény szerinti kontaktórás képzés nem tartható”. Ugyanakkor távoktatás formájában a képzések megtarthatók/folytathatók, ez azonban a projekt megvalósítása, dokumentálása és elszámolása kapcsán újabb kérdések sorát veti fel.

A szóban forgó pályázatok nyertes vállalkozásainak kérdéseiből, és az azokra adott válaszokból, összeállt egy gyűjtemény, amely az alábbi linken érhető el:

Kérdések – válaszok gyűjteménye

 

A kérdés-válaszokkal érintett témák közül néhány:

  • A kialakult helyzetben hogyan lehet a GINOP-6. prioritású projekteket megvalósítani?
  • Milyen szabályokat kell betartani a hang- és képfelvételek tekintetében?
  • Hogyan kell értelmezni a 70/2020. (III.26.) kormányrendeletet?
  • Hogyan történhet a távoktatásban való részvétel igazolása?
  • Mi a digitális képzés?
  • Távoktatásban megvalósuló képzés esetén el lehet számolni a bérköltséget?

 

A „Munkahelyi képzések támogatása” GINOP-6.1.7 szakmai támogató projekt weboldalán számos további – a megvalósítást segítő – információ elérhető el IDE kattintva.

Amennyiben kérdése van, keressen minket az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
Fülöp Attila
20/287-7736

Janovics László
30/979-4372