Már elérhető a még kedvezőbb Agrár Széchenyi Folyószámlahitel

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében jelent meg a kiemelt támogatású Agrár Széchenyi Folyószámlahitel, mely 2020. április 28-tól igényelhető a kamara pécsi és vidéki irodáiban.

A mezőgazdasági szektorban dolgozó vállalkozások részére a koronavírus járvány miatt kialakult veszélyhelyzet kezelése és a kedvezőtlen gazdasági hatások enyhítése érdekében új, kedvezményes feltételrendszerű, emelt hitelösszegű, kiemelt állami kamat,- kezességi díj- és költségtámogatásban részesített Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kerül bevezetésre, amely kiemelt támogatás a 2020. december 31-ig hatályba lépett hitelszerződésekre igényelhető.

Az agrárvállalkozások az új Agrár Széchenyi Kártya konstrukció keretében 1, 2 vagy 3 éves futamidejű folyószámlahitelt igényelhetnek 200 millió Ft maximális hitelösszegig a jogosultsági feltételeknek való megfelelés esetén, a hitelcél szerinti tevékenység alapján meghatározott jogcímű szabad csekély összegű támogatási keretük terhére.
A Kormányzat a hitelekhez annak teljes futamidejére akár 100 % kamattámogatást, 100 % kezességi díjtámogatást és teljes kezelési költségtámogatást nyújt.