Pályaorientáció online térben is!

Az iskolák digitális munkarendre történő átállását követően, kamaránk pályaorientációs csapata gyorsan alkalmazkodva a rendkívüli helyzethez, rövid időn belül elkészítette online pályaorientációs kínálatát.

A szolgáltatás alapját a kamara és a Pannon TV együttműködésében létrejött rendhagyó videósorozat adja. 4 rövid film készült a pályaorientáció témájában: „Karriertervezés érthetően – rendhagyó pályaorientációs osztályfőnöki óra”, „Virtuális üzemlátogatás”, „Karriertervezés 4.0” és „Te hogyan tanulsz?

Ezeket a filmeket kapcsoltuk össze különböző szabaduló szoba jellegű feladatokkal, és további, a korosztálynak megfelelő internet alapú pályaorientációs játékokkal is bővítettük. A kínálat 1-8. osztályos általános iskolásoknak szól, mely során tájékoztatást kapnak játékos formában a pályaismeretről, szakmaismeretről, munkaerőpiaci helyzetről, középfokú iskolatípusokról. Egyszóval mindenről, amiről tudni kell majd a pályaválasztási döntés előtt.

A játékokat április közepén indítottuk és 3 hét alatt több, mint 300 gyermek „szabadult már ki”, de a tanév végéig közel 600 gyermek részvételére számítunk, hiszen több iskolai is jelezte már, hogy a pályaorientációs napjuk keretén belül kipróbálnák ezeket az online órákat.

A szolgáltatásainkat bővítettük online önismereti foglalkozással és továbbra is van egyéni tanácsadás, akár online, akár személyes megjelenéssel.

További információ: www.palyavalasztasbaranya.hu oldalon.