A bólyi benzinkút mindent tud, ami a 21. században elvárható tőle

Hét évvel ezelőtt nyitott meg a Bóly MOL benzinkút és pihenő az M60-as autópálya lehajtójának közelében, azóta pedig nemcsak az üzemanyagot vásárlók, hanem az egy finom kávé vagy tea mellett néhány percre megpihenni vágyók, az üzleti találkozóra érkezők, a biciklis vagy gyalogos kirándulók között is népszerűvé vált. A Bóly városba érkezőknél egyfajta városkapu funkciót is betölt ez a hely. Tudatában vannak ennek a töltőállomás tulajdonosai, ezért folyamatos beruházásokkal igyekeznek egyre modernebbé és a felmerülő igényeket kiszolgáló létesítménnyé fejleszteni.

– Az első időszakban a nagyobb energiafogyasztású világítótesteket cseréltük ledre, a következő lépésben pedig már azon törtük a fejünket, hogy miként lehetne csökkentetni a forgalommal növekvő villamosenergia-költségeinket. Egy sikeres pályázat eredményeként a felhasznált energiánk 33%-át napenergiával szeretnénk kompenzálni – mondja Rétházi Csaba, a Bóly Brand Kft. ügyvezetője. – A másik beruházásunk, amelyet most fejeztünk be, szintén a megnövekvő igények kiszolgálásához kapcsolódik, és egy új termék bevezetését teszi lehetővé. Tartálybővítést hajtottunk végre, így megkezdhettük egy új típusú üzemanyag, az XXL dízel értékesítését. Ez a MOL által kifejlesztett különleges adalékcsomaggal MOL-kútnál egyelőre csak nálunk érhető el üzemanyag a Dél-Dunántúlon. Nagy teljesítményű mezőgazdasági gépek és közúti járművek környezetkímélő meghajtását segíti elő, egyben üzemanyag-megtakarításra és a motor nagyobb teljesítményű erőátvitelére ad lehetőséget. Folyamatosan fejlesztjük a szolgáltatásainkat, ezt a koronavírus-járvány is kikényszeríti, így tervezzük egy gőztisztító-berendezés beszerzését, amely környezetbarát módon fertőtleníti az autó egyes részeit, de más járművek, eszközök, tárgyak tisztítására is alkalmas.

– Mi dönti el, hogy milyen fejlesztéseket hajtanak végre?

– Elsősorban nyitott szemmel járunk és fontosnak tartjuk a vásárlói igények kielégítését, a fejlesztésekhez kapcsolódó megtérülés ugyanis egyfajta biztonságot jelenthet a vállalkozás számára.  Örömmel látjuk, hogy a 7 év alatt lezajlott beruházásaink milyen vonzerőt jelentenek a hozzánk betérőknek. Említhetem a játszóteret, amit szívesen használnak a gyerekek, vagy a töltőállomás mellett kialakított ligetünket, amelyben a fa asztalok mellett előszeretettel pihennek meg a biciklisek, a turisták.

– Ez a benzinkút speciális helyen van, az M60-as autópálya mellett.

– A lehajtótól mintegy 600 m-re van Bóly város kapujában, aki ebből az irányból közelíti meg a várost, sokszor betér hozzánk, elfogyaszt egy kávét vagy teát, egyfajta találkozóhelyként is funkcionál a töltőállomás. Ahogy bővül a város ipari parkja, ezzel együtt növekszik az ipari parkban megvalósuló beruházásokhoz kapcsolódó forgalom. Nyilvánvalóan az ott dolgozókon kívül a vezetők, azok külföldi kapcsolatai is gyakran nálunk pihennek meg vagy frissülnek fel.

– Kereskedőként milyen szempontokat tartanak szem előtt a benzinkút üzemeltetését illetően?

– Az egyik legfontosabb tulajdonosi elvárás, hogy az ügyfélelégedettség minél magasabb szintre kerüljön. Ennek meg kell nyilvánulnia az üzemanyagoszlopoknál történő kiszolgálásban, a különböző termékeink ajánlásában, a szolgáltatások elvégzésében, tehát azt tartjuk szem előtt, hogy mik a vásárlóink igényei, melyek azok a termékek, szolgáltatások, amelyek az üzemanyagtöltő állomásunkat vonzóvá tudják tenni. A MOL-kutakhoz hasonlóan nálunk is magas szintű a vendéglátás, a minőségért szívesen megállnak itt. Kiemelt szempont a minőségi termékek forgalmazása: például a kenőanyagok, az ablaktisztítófolyadékok magas minőséget képviselnek, de ide sorolhatom a közelmúltban már nálunk is kínált francia hot-dogot is.

– A koronavírus-járvány miként hatott a működésükre?

– Természetesen minden szempontból megfeleltünk a jogi elvárásoknak, amelyeket korábban és most is velünk szemben támasztanak. Az ország vérkeringésének egyik alkotóeleme az üzemanyag, ebből adódóan az üzemanyagtöltő állomásokat nem lehet bezárni. A tavaszi időszakban csökkentett létszámmal működtünk, de senkit sem bocsátottunk el, munkatársainkat felkészítettük a megváltozott helyzetre. A kritikus időszakban a rendőrségtől és a polgárőrségtől is minden segítséget megkapunk. Emellett minden olyan eszközt igyekszünk bevetni, pl. a gyakoribb takarítást, a fertőtlenítést, amellyel a munkatársaink, másrészt a hozzánk betérők egészségét is megóvhatjuk. Hogy a vírust a levegőből is ki tudjuk irtani, az éjszakai órákban egy ózongenerátort állítottunk üzembe.

K.T.