Képzőművészeti pályázat a PArt projekt keretében

A Jelenkor Alapítvány a PArt (Promotion of Contemporary Art Across the Border) c. projekt keretében pályázatot hirdet fiatal magyar és horvát képzőművészek részére. A pályázat célja, hogy megjelenési és kiállítási lehetőséget biztosítson a horvát és a magyar képzőművészeti szcéna fiatal alkotóinak Pécsett, Zalaegerszegen és Kaposváron csoportos kiállítás keretében.

A pályázatra képzőművészet kategórián belül készült pályamunkák – festmények, grafikák, szobrok, kisplasztikák, installációk – benyújtását várjuk. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a célterülethez való kötödés (magyarországi megyék: Zala, Somogy és Baranya; horvátországi megyék: Muraköz, Varasd, Kapronca-Körös, Belovár-Bilogora, Verőce-Drávamente, Pozsega-Szlavónia, Eszék-Baranya és Vukovár-Szerém).

A pályázat benyújtásának módja: a pályázatra minden 35 év alatti, horvát vagy magyar állampolgárságú képzőművész jelentkezhet, maximum 5 művel. Nevezni pontosan kitöltött pályázati adatlappal lehet, melyet a pályázat leadási határidejére a benyújtani kívánt alkotásokról készült jó minőségű, legalább 300 dpi felbontású tárgyfotókkal együtt kérünk eljuttatni emailben az alábbi email címre: , „PArt Art exhibition” tárggyal.

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • a pontosan kitöltött pályázati adatlapot (a pályázó neve, életkora, pontos címe, telefonszáma, e-mail címe stb.)
  • a művekről készült min. 300 dpi-s tárgyfotókat
  • A fent említett dokumentumok bármelyikének hiánya esetén, vagy amennyiben azok nem az előírásoknak megfelelő tartalommal kerülnek benyújtásra egyszeri hiánypótlásra van lehetőség, annak hiánya az alkotó és pályázatának a versenyből való kizárását vonja maga után!

Jelentkezési határidő: 2021. április 15. éjfél

A pályázati adatlap és további részletek elérhetők a felhívás oldalán: PArt Képzőművészeti pályázat