Energetikai fejlesztés Komlón– aláírták a szerződést

A városban csak „Energetika 2”-nek nevezett beruházás egy Terület- és Településfejlesztési Operatív Programos pályázat, amelynek köszönhetően újabb két épületen hajtanak végre energetikai fejlesztést, illetve napelemeket telepíthetnek a város összes óvodájának a tetejére.

A fejlesztés során a belvárosban található Fűtőerőmű Zrt. irodaépülete, illetve az 1988-ban átadott szennyvíztisztító telep kezelőépülete érintett az alapenergetikai korszerűsítésben. Utóbbira és a városi óvodák tetejére ezen felül napelemeket telepítenek, ezzel is csökkentve az ingatlanok hálózati energiaigényét.

„A 163 millió forintos beruházásból 124 millió forintot pályázat útján, 39 millió forintot pedig önkormányzati költségvetésből biztosítottunk. A pénzügyminisztériumba beadtunk egy támogatási kérelmet, aminek célja, hogy mire véget ér a beruházás, vissza tudjuk pótolni az összeget a városi költségvetésbe” – fűzte hozzá Polics József a beruházás hátteréhez.

A sikeres közbeszerzési eljárást követően Horváth Laura, a Landan Invest Kft. ügyvezetője és Polics József polgármester írták alá ünnepélyes keret között a vállalkozói szerződést. Az említett cég az épületek korszerűsítését, a Benkala Kft. az akadálymentesítést, a napelem-telepítéseket pedig az Optimum Solar Kft. végzi el az ütemterv szerinti következő fél évben.

 

forrás:www.komloiujsag.hu