Utazás helyett gyógyító fény a Tensi pécsi irodájában

Aki mostanában járt a Tensi Tours pécsi Teréz utcai irodája környékén, érzékelhette, hogy valami készül a kirakatüvegek mögött. Míg más utazásszervezők a korlátozások feloldására, a világ nyitására várnak, addig az évtizedekig az utazók körében igen kedvelt iroda új tevékenységbe kezdett: fényszalont nyitott. Hogy miként érkezett a Tensibe ez a lehetőség, ez az utaztatástól kicsit távol álló tevékenység, arról Vétek Jánosné irodavezetőt kérdeztük.

– A Tensi cégcsoport a turisztikán kívül más területeken is érdekelt. Egyik sikeres üzletáguk a Sensolite ágyak bel- és külföldi értékesítése, valamint Sensolite szalonok működtetése. Így fogalmazódott meg az ötlet, hogy Pécsett is hozzunk létre egy fényszalont. Március közepén nyitottunk, sajnos a Covid miatt a gyártás is csúszott, de a fő, hogy már fogadunk vendégeket. Miután ez egy egészségügyi tevékenység, szerencsére ránk nem vonatkoznak a korlátozások.

– Mit foglal magában a fényterápia, kinek és milyen problémákra jelenthet megoldást?

– Orvosi publikációkból tudjuk, hogy a polarizált fénnyel elvégzett in vitro kutatások szerint jelentős mértékben erősíti az immunitásért felelős sejtek aktivitását, stabilizálja a vörösvérsejtek falát, valamint fokozza azok oxigénmegkötő és -megtartó képességét. Az emberi szervezetben percről percre keletkező több millió hibás – később komoly betegségekért, rosszindulatú elváltozásokért felelős – sejt felismerésében és leküzdésében főszerepet játszó T-lymphociták az elvégzett in vitro kutatások alapján jelentős mértékben aktivizálódnak a polarizáltfény-kezelés hatására, ezzel súlyos és kevésbé súlyos betegségek megelőzését tehetik lehetővé, illetve elősegíthetik, gyorsíthatják a már kialakult betegségek leküzdését. A kutatások eredményeként a vörösvérsejtek megnövekedett oxigénfelvevő és -megtartó képessége által minden egyes sejthez, szervhez és szervrendszerhez több jut az éltető oxigénből, és ez az izomzat, illetve a létfontosságú szervek számára hatékonyabb fejlődést, illetve működést tesz lehetővé. Összességében elmondható, hogy a teljes testfelület polarizáltfény-kezelésével az egész szervezetben jelentős immunerősítő hatást lehet elérni.

Ez a terápia nagyon sok területen bizonyított már az évek során. Sikeresen alkalmazzák allergiára, belsőszervi panaszokra, égési sérülésekre, felső légúti problémákra, mint ahogy immunerősítésre, bőrbetegségekre, pikkelysömörre, ekcémára, a koncetrálóképesség javítására, reumára és ízületi problémákra, valamint a szépségápolás területén is. Segíti a sportbalesetekből való felépülést, és mentális problémák esetén is támogatást nyújt.

– Ha egy új tevékenységet kezd egy vállalkozás, azt miként építi fel, mit kell hozzá tanulni?

– Miután az elmúlt évek során tapasztaltuk, hogy Budapesten és az ország számos helyén sikeresen működnek ezek a szalonok, fontosnak tartottuk, hogy Pécsett is biztosítsuk ezt a kiegészítő terápiát. Azt azonban hangsúlyoznom kell, hogy a szakorvos által javasolt terápia kiegészítéséről és nem helyettesítéséről van szó. Potenciális vendégeinket különböző csatornákon tájékoztatjuk erről a lehetőségről. Nagy segítség, hogy sokan ismerik és használják a Bioptron lámpát, a fényágyunk ennek a lámpának a továbbfejlesztése. Úgy kell elképzelni, mintha sok száz Bioptron lámpa lenne beépítve az ágyba.

– Ugyan még mindig bizonytalan az utazásokat illetően a jövő, de továbbra is megmarad ez a szegmens a vállalkozásukban vagy végképp búcsút mondanak neki és ezzel lezárul egy több évtizedes fejezet?

– Egyelőre szünetel az utaztatási tevékenység. Még nem tudjuk, hogy mit hoz a jövő. Egy biztos, hogy a pandémia sok mindent felforgatott, ezért egyáltalán nem látni, hogyan alakulnak a lehetőségek az utazásszervezésben.

– Példamutató az a folyamatos megújulás, ami önt, illetve a vállalkozói szemléletét jellemzi. Ez miből táplálkozik? Honnan tudja, hogy mivel érdemes foglalkozni?

– A kényszer nagy úr! Én már évek óta készültem arra, hogy átadom a stafétabotot a fiataloknak. Aztán jött a járvány. Nem szerettem volna így befejezni. Ez az új feladat felvillanyozott, remek dolog építkezni! Hiszen majd egy éven keresztül csak „temettünk”. Ha az ember nyitott szemmel jár a világban, jönnek az ötletek, és ha jól adaptáljuk azokat, akkor sikeresek lehetünk. A fényágy most különösen aktuális, mert nagyon sokat tud segíteni a rehabilitációban, depresszió esetén, és ne feledjük az immunerősítő hatását sem. A gyerekek is ki vannak téve a fertőzéseknek, az ő immunerősítésüket is jól szolgálja ez a készülék. Hamarosan indul az allergiaszezon, amiatt is érdemes mielőbb elkezdeni a kezeléseket.

Kis Tünde