Innováció a testedzésben! – SMART FIT CUBE

A Gyapinet Bt. egy magyar-horvát együttműködés keretén belül (Interreg) olyan hozzáadott értéket képviselő közös terméket, a SMART FIT CUBE elnevezésű „ kondi állomást” fejlesztett ki a Ferrodus Kft. és a Defex Kft.-vel közösen, mely kombinálja a testedzést, a testedzési kontrollt és a digitális technológiákat, azaz az edzés során keletkezett adatok feldolgozását, elemzését, ellenőrzését, edzési programot, mindezt mobil applikáción keresztül bárhol, bármikor nyomon követve, oktatási anyagokkal és képzési módszertannal támogatva.

A SmartFitCube moduláris, kocka alakú, többcélú edzésnek megfelelő testedző állomás, innovatív összecsukható mechanizmusának köszönhetően könnyen telepíthető és összeszerelhető, továbbá érzékelőkkel felszerelt, amelyek Bluetooth-on keresztül intelligens telefonokkal vagy intelligens órákkal kommunikálnak az edzés hatékonyságának figyelemmel kísérése és az edzés adatainak nyomon követése érdekében.

A három cég együttműködése, a fejlesztési és gyártási feladatok megosztása és kidolgozása az alábbiak szerint alakult.

  • A Ferrodus Kft. felelős a prototípusok megrajzolásáért és első fázisának megtervezéséért, a prototípusok fő elemeinek gyártásáért, továbbá részt vesz a tesztelésben, a közös marketingben és az értékesítésben.
  • A Gyapinet feladata a műszaki tervek elkészítése, a speciális know-how-t igénylő prototípusok speciális elemeinek gyártása, a SMART szoftverrendszer fejlesztése, a prototípusok összeszerelése, továbbá a tesztelés, az értékesítés és a marketing támogatása.
  • A Defex Kft. felelős a követelmények kidolgozásáért, a funkcionalitás specifikációinak meghatározásáért, az IPR ügyekért, továbbá részt vesz a tesztelésben, az eredmények kiértékelésében, bemutató napok lebonyolításában, kézikönyvek, képzési programok kidolgozásában.

A projekt kiemelt figyelmet fordít a fenntartható megoldásokra is (napkollektoros töltést lehetővé tévő akkumulátorok, környezetbarát alapanyagok), a diszkriminációmentes, semleges megoldásokra (külön férfi és női programok), továbbá, hogy hátrányos helyzetű (kézsérült vagy gyengén látók) emberek könnyedén használhassák a terméket és az applikációt is.

A SmartFitCube termékcsoport 3 típusú terméket foglal magában elsősorban a célcsoportonként különválasztva:

  • Home Box: családok, minden generáció és korosztály, nők és férfiak számára egyaránt
  • Közösségi Box: önkormányzatok, közösségi központok, nyilvános játszóterek üzemeltetői részére
  • Fitness Box: fitneszközpontok, egészségklubok, rehabilitációs központok, edzőtermek, iskolák, szállodák, üzleti központok részére
  • Katonai box: védelmi erők, katonai taktikai kiképzők részére.

Bővebb információ: https://smartfitcube.com/home_page