Használjuk ki az egyetemistákban rejlő lehetőségeket!

Az egyetemi hallgatókban nagyon sok potenciál van, ami a vállalkozások hasznára válhat. A Center for Applied Learning Központ segítségével olyan tudásbázishoz és “munkaerőhöz” juthat a vállalkozás, amely segít megoldani egy-egy céges problémát, ugyanakkor a diákok is tapasztalatot szerezhetnek a tanulmányaik alatt a való életből.

A Pécsiközgáz célja, hogy a hallgatók, kutatók/oktatók, Alumni tagok és a Kar partnerei között gyors, hatékony, és minden érintett igényeit kielégítő információáramlás jöjjön létre, és maradjon fenn. Kiemelt figyelmet fordítanak arra is, hogy a közösségük számára fontos lehetőségek mindenki számára elérhetőek legyenek, így eredményezve gyümölcsöző kapcsolatokat, közös tanulást, innovatív projekteket, és felkészült munkavállalókat.

A többek között a következő programokat kínálják a vállalkozók számára:

Internship Center
Várják azon cégek jelentkezését, akik rendelkeznek olyan projekttel, problémával, melyet hallgatói csapatok kidolgozására bíznának. Egyegy projekten 4 fős hallgatói csapatok dolgoznak heti 20 órában, a karon erre a
célra kialakított helyiségben. A munka során elvárás, hogy a gyakornokok folyamatos kapcsolatban legyenek a vállalat képviselőivel, igény szerint, de hetente legalább egyszer személyes vagy online konzultációt tartsanak.

World of Practice a tanórákon
Várjuk azon cégek jelentkezését, akik rendelkeznek olyan projekttel, problémával, melyet hallgatói csapatok kidolgozására bíznának. Az adott projekttel, problémával a hallgatók egy kurzus keretein belül foglalkoznak
a kurzus oktatójának szoros közreműködésével. Ezen keretek között elsősorban kevesebb időt igénylő projektekkel, problémákkal tudunk foglalkozni, mint az Internship Centerben.

World of Practice előadássorozat
A WoP előadássorozat során lehetőséget biztosítunk vállalatoknak, hogy egy előadás keretén belül bemutassák tevékenységüket, a vállalathoz kapcsolódó esettanulmány segítségével ismertessenek különböző
technikákat, módszertanokat, ezzel felkeltve hallgatóink érdeklődését a cég iránt. Ezt a lehetőséget elsősorban azon előadók számára tartjuk fent, akik valamilyen okból kifolyólag nem tudnak csatlakozni a World of Practice Weekhez.

További lehetőségek: World of Practice Eseménynaptár 2021. ősz

Amennyiben érdeklődik a programok iránt regiszráljon a Center for Applied Learning Központ által menedzselt https://openup.pte.hu platformra és azon keresztül ossza meg a Pécsiközgáz közösségével a felhívásait, eseményeit, vagy mentoráljon hallgatókat.
Az innovatív rendszer használatának közös elsajátítása céljából kérjük, keresse a kollégákat a
email címen, akik akár egy online bemutató keretében elmagyarázzák a rendszer működését.