Erőművek éjszakája 2021

Október 8-án az erőművek és a fűtőművek ezúttal országszerte 36 helyszínen nyílnak meg a látogatók előtt, akiket számos érdekes programmal, közelről is megtekinthető, gigantikus berendezésekkel és szakértő idegenvezetéssel várnak.

Amikor felkapcsoljuk a villanyt, természetesnek vesszük, hogy világos lesz; amikor feltekerjük a radiátort, természetesnek vesszük, hogy meleg lesz a lakásban. De tisztában vagyunk-e azzal, hogy honnan jön az áram és miből lesz a távhő? Tudjuk-e, hogy a nap 24 órájában és az év 365 napján kik azok, akik kemény munkával, összetett technológiákat kezelve megtermelik, előállítják számunkra az energiát?

Ezen a napon az érdeklődők olyan érdekes helyszíneket fedezhetnek fel, ahová csak ritkán adódik lehetőség bejutni. Látogatóink betekinthetnek az erőművekben és a fűtőművekben zajló munka kulisszatitkaiba, megismerhetik a bonyolult energiatermelő berendezések működését, és megtudhatják azt is, hogy a megtermelt energia hogyan jut el a felhasználókhoz. Mindebben a helyszíneket jól ismerő, szakértő idegenvezetők lesznek segítségükre.

Baranya megyében a Veolia – Pannon Hőerőmű Zrt. és Zöld Zóna Látogatóközpont, a Mohács-Hő Kft , valamint a PÉTÁV Pécsi Távfűtő Kft. telephelye nyitja meg kapuit ezen a napon.

Izgalmas estének ígérkezik! Regisztrálni az Erőművek éjszakája hivatalos oldalán lehet egyénileg, de iskolás csoportokat is várnak!