PiacvezéreIt Kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása (2021-1.1.3)

A gazdaság újraindításában, Magyarország versenyképességének erősítésében jelentős szerep hárul az innovációs teljesítmény növelésére, amelyet a kormány a PIACI KFI konstrukcióval is ösztönöz. A rendkívül népszerű pályázat újabb fordulójában szeptember 27-től 35 milliárd forint támogatás érhető el.

A megjelent új kiírás ezúttal is azokat a vállalkozásokat célozza meg, amelyek elkötelezettek a piaci értékteremtés iránt, akár a hazai kutatóintézmények szakértőit is bevonva hoznak létre a piacon hasznosítható új termékeket és szolgáltatásokat. Az idei pályázat két alprogramban további 35 milliárd forintot fordít arra, hogy lehetőség szerint minden értékes projekt vissza nem térítendő támogatáshoz jusson.

A kétlépcsős pályázás ezúttal is megkönnyíti az érdeklődők dolgát. Első lépésben ugyanis elég egyszerűbb anyagot, csak a projekt szakmai programját és a hozzárendelt pénzügyi tervet beadni szakmai véleményezésre. A benyújtásra szolgáló elektronikus felület 2021. szeptember 27-én nyílik meg a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal honlapján.

Bővebb felvilágosítás és a pályázati felhívás elérhető az NKFIH illetékes weboldalán.

A pályázatból finanszírozható iparjogvédelmi oltalmak esetében keresse a kamara munkatársait! https://pbkik.hu/szolgaltatasok/szellemitulajdon-vedelmi-szolgaltatasok/ 

Amennyiben a pályázat benyújtásával kapcsolatban kérdése van, keresse Pazaurek Szabinát ()!