Sikeres kamarai gyakorlati oktatói vizsgák Pécsett

Idén is sikerrel zárultak a kamarai gyakorlati oktatói képzések: a négy képzés során 51 fő gyakorlati oktató vehette át a sikeres vizsgát igazoló tanúsítványt Baranya megyében.

2019. szeptember 1-jétől – a szakképzési törvényben részletezett feltételek hiányában – csak kamarai gyakorlati oktatói tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkozhatnak a tanulókkal az iskolai rendszerű szakképzésben, az iskolán kívüli gyakorlati képzőhelyeken.
Az 50 órás – elméleti és gyakorlati tréning részből álló – képzéseken olyan ismeretekkel, életszerű helyzetekkel találkoznak a résztvevők, amelyek segítenek a gyakorlati oktatás során felmerülő – nevelési, érzelmi, kommunikációs, pszichológiai és adminisztrációs – kihívásokat megfelelően kezelni.

A résztvevők jól elfáradtak a hatnapos tanfolyam végére, azonban a kivétel nélküli pozitív visszajelzések azt is tükrözik: amellett, hogy „kötelezettség” a tanúsítvány megszerzése, a résztvevőket nagy lelkesedéssel töltötte el az ott tanult és tapasztalt új, és a „helyére került” régi ismeret.

Az oktatások folytatódnak tovább 2022-ben is, februártól újra indítunk képzéseket, melyekre jelentkezni folyamatosan lehet.

Információk a képzésről ide kattintva érhetőek el.