Nyílt Napok a PTE MIK-en

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter tagja, a PTE MIK Gépészmérnök tanszéke is jelen volt a PTE MIK Nyílt Napján 2021. december 3-án.

A Nyílt Napok állandó részét képezik a képzésekkel, felvételi eljárással, pontszámítással kapcsolatos tájékoztatók, valamint számos kutató laborba engednek betekintést.

A PTE MIK egész napos programokkal várt minden látogatót, leendő hallgatót és szülőket egyaránt, továbbá lehetőséget biztosítottak arra, hogy a duális képzés iránt érdeklődők informálódjanak duális képző gyakorlati hely nyújtotta lehetőségekről is.

A Klaszterből részt vett a duális képzőhelyként a Büttner Kft. és a Körber Hungária Gépgyártó Kft. is. A leendő hallgatók a céges standokhoz konkrét kérdésekkel érkeztek, úgymint pl. „Mennyire nehezebb a normál oktatásnál? Melyek a nehézségek és az előnyök? Mit tud nyújtani a cég a feladatok és támogatások terén?” A rendezvény alkalmával több tucat hallgató kért információt a céges standokon.

A nyílt nap hozzájárult ahhoz hogy a fiatalok megismerjék a duális képzés előnyeit, tájékoztatást kapjanak a klasztervállalatoknál megszerezhető értékes gyakorlati tudásról és hasznos szakmai tapasztalatokról.