COVID-árvák támogatása

A járvány okozta családi tragédiák kezelése sajnos folyamatosan aktuális, ez adta az ötletet az adventi időszakban az adományozás kezdeményezéséhez. Magyarországon ma közel ezer Covid-árvát lenne fontos felkarolni, akik édesanya és/vagy édesapa nélkül maradtak. Ehhez több intézményrendszer együttműködésére van szükség, hogy minél több rászorulóhoz eljuthasson a segítség.

A pécsi és Pécs környéki akut ellátásra szoruló betegek ellátásának javítása, a betegelégedettség, ezáltal a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Sürgősségi Orvostani Tanszék Sürgősségi Betegellátó Osztály hírnevének növelése céljából hozták létre az Akut Pécs Alapítványt. További céljaik mellett az alapítvány elkötelezett a Pécsett és Pécs környékén élő rászorulók megsegítésén, különösen a CoVID-19 pandémia kapcsán.

Pécsett közel 30 árván maradt gyermek van, melyből 9 gyermeknek sikerült kicsit megkönnyíteni a Karácsonyát. Támogatók segítségével sikerült gyermekenként 50.000 Ft értékű Árkád utalványt ajándékozni, valamint a két család részére egy-egy nagyobb értékű minőségi élelmiszercsomagot adni. Az alapítvány szeretne hasonló módon segíteni a többi árván maradt gyermeknek is.

Az eddigi adományozásokról készült bejegyzéseket a https://akutpecs.hu/hirek/  https://aok.pte.hu/hu/hirek/hir/14560 linkeken lehet megnézni. A rászorulók ilyen célú megsegítésén kívül szeretnék, ha a gyermekek, CoVID árvák eljuthatnának egy, az alapítvány által szervezett “sürgész” táborba. Minden támogatás nagy segítség lehet, ezért kérem gondolja át, hogy tud-e segíteni ezen céljaik elérésében.

A felajánlásokkal Deák Andrást, az Akut Pécs Alapítvány elnökét lehet keresni a e-mail címen.