Üzemlátogatás a Vmax-Tec Kft. telephelyén

A Dél-Dunántúl Gépipari Klaszter (menedzsment szerv: PBKIK) menedzsmentje látogatást tett újonnan csatlakozott tagjánál, a Vmax-Tec Kft. kaposvári telephelyén, ahol Végh István ügyvezető igazgató és fia, Végh András mutatta be a közel 20 éves vállalkozásukat.

A Vmax-Tec családi vállalkozásként indult 2003-ban. Tevékenységük a mai napig gépalkatrészek CNC forgácsolására terjed ki nagypontosságú CNC maró- és esztergagépekkel megmunkálva. Az évek alatt folyamatosan bővülő gépparkjuk segítségével egyedi alkatrészeket gyártanak megrendelőik részére. A cég kis szérianagyságban termel, nem ritka, hogy egy-egy megrendelés csak néhány darab termékre szól. Jellemzően rövid határidőkkel dolgoznak, üzletpolitikájuk pedig megköveteli ezek szigorú betartását.

A Kft. 2020. évi árbevétele meghaladta a 270 M Ft-ot, dolgozói létszámuk 18 fő.

A kezdetek óta kapcsolatban állnak belga autó- és csomagolóipari cégekkel, amelyek ma is jelentős részét képezik megrendeléseiknek. Ügyfélkörüket Ausztria felé terjesztették ki az évek során, illetve a hazai vállalkozások körében is tartós üzleti kapcsolatokat alakítottak ki regionális és országos szinten egyaránt. Gyakran érkeznek megbízásaik a hazai gépgyártóipar szereplőitől, több klasztertagunkkal is már régóta üzleti (és baráti) kapcsolatban állnak.

A Vmax-Tec 2007-ben költözött át jelenlegi telephelyére, amely megfelelő munkakörnyezetet biztosít a bővülő gépállománynak és a kezdetek óta stabil szakembergárdájának. A cég folyamatosan bővül és fejleszti az üzemet, pályázatok sikeres megvalósítója. A vállalkozás 2017-ben 61 millió Ft értékben ruházott be egy CNC függőleges megmunkáló központra, melyet követően 2018-ban egy újabb CNC függőleges megmunkáló központtal és egy lézerjelölő berendezéssel bővítette gépparkját, valamint az ingatlan teljes körű korszerűsítésére is sor került összesen 131 millió Ft értékben.
Még ebben az évben szintén egy sikeres pályázat segítségével 13 millió Ft-os olajköd elszívó berendezést telepíttettek az üzemben, majd 2020-ban egy VCN430A típusú CNC függőleges megmunkáló központ került beszerzésre csaknem 37 millió Ft-ból.

A versenyképesség javítása, stabil kiváló szakembergárda, és a folyamatos fejlődés az állandó tényező a Vmax-Tec Kft.-nél. Gratulálunk a vállalkozáshoz!