Holland nagyköveti látogatás Baranyában

Fenntarthatóság, mezőgazdasági technológia, okos mobilitás, egészségipar – Désirée Bonis, Hollandia magyarországi nagykövete találkozott Pécsett a kamara szervezésében a holland üzleti partnerség iránt érdeklődő helyi vállalkozókkal. 

Egy ilyen alkalom mindig ráirányítja a figyelmet arra, hogy a nemzetközi üzleti partnerkereséshez már nem kell külföldre menni, hiszen számos külföldi tulajdonú vállalkozás működik Magyarország területén, akikkel itt helyben is lehet üzleti kapcsolatokat kialakítani. Jelenleg is több mint 500 holland tulajdonú cég működik Magyarországon, 2019-ben Hollandia Magyarország 7. legnagyobb külkereskedelmi partnere volt, valamint 2017-ben Hollandia volt a kilencedik legnagyobb befektető Magyarországon. A találkozó során a nagykövet asszony által ismertetett 4 szakterület lesz a közeljövőben a lehetséges vállalkozói együttműködések fókuszában, de a Zsolnay negyedben tett látogatás alkalmával kulturális területek is szóba kerültek, mint a jövő évi Fényfesztiválra holland művészek meghívása.

A következő nagyköveti delegáció Finnországból érkezik a kamarába március 30-án, ami szintén alkalmat ad üzleti és befektetési lehetőségek megismerésére a vállalkozások számára. 

A látogatásról készült képgaléria IDE kattintva megtekinthető.