2022. őszén indul a WORTH Partnership Project II. felhívása

Szeptember végétől ismét várja a pályázatokat a WORTH Partnership Project! Az Európai Bizottság által finanszírozott, vállalatok és KKV-k versenyképességét fejlesztő program (COSME) keretein belül meghirdetett partnerségi pályázat textil-, ruha-, bőr- és cipőipari pályázók mellett lakberendezés, bútor, ékszer és kiegészítő területekről is várják a jelentkezőket. Közel 200 projekt részesülhet 10-20 ezer eurós támogatásban!

A WORTH az egyetlen olyan európai projekt, amelyben a dizájnerek, a kis- és középvállalkozók, a gyártók és a tech szféra szolgáltatói egymással nemzetközi szinten együttműködve fejlesztenek ki innovatív, dizájnközpontú üzleti ötleteket. A program fókuszában olyan, az életmódhoz kapcsolódó iparágak állnak, mint például a divatipar, a lakberendezés vagy belsőépítészet.

A COSME a 2017 és 2021 között futó WORTH I. program népszerűsége (152 együttműködés 34 országból) és sikerei után – melynek első pályázati körében magyar részvétellel zajló projektek is kiválasztásra kerültek – 2022. őszén elindítja a WORTH II. második felhívását. A WORTH II. három felhívása keretében összesen 202 nemzetközi együttműködés támogatására kerül sor.

A projekt inkubációs programot is magában foglal, így segítve a KKV-kat új üzleti lehetőségekhez jutni. Ennek keretében a program résztvevői akár 10 000-20 000 eurós anyagi támogatásban, valamint üzletstratégiai és technológiafejlesztési mentorálasban is részesülhetnek, de igénybe vehetnek jogi tanácsadást is a szellemi tulajdonjoggal és annak védelmével kapcsolatos kérdésekben. A WORTH ezen felül részvételi lehetőséget biztosít szakmai kiállításokon, és segít a KKV-knak fontos szakmai kapcsolati hálók kialakításában is.

További információ a pályázatról: worth-partnership.ec.europa.eu

Workshop és személyes konzultációs lehetőség a 2022. őszén induló WORTH II. Projektről

A Magyar Exportfejlesztési Ügynökség az Enterprise Europe Network konzorcium-vezető partnereként, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi- és Iparkamara és a Magyar Divat- és Design Ügynökség az alábbi pályázati felhívást és ehhez kapcsolódóan egy szeptemberre tervezett rendezvényt (személyes konzultációval egybekötött workshop) ajánl szíves figyelmükbe!

További információ és regisztráció a workshopra: pbkik.hu/esemeny/workshop-es-szemelyes-konzultacios-lehetoseg-a-2022-oszen-indulo-worth-ii-projektrol/